Ingezonden persbericht

Meerschwam online met B2B webshop op FashionUnited.com

Persbericht 29 oktober 2002

De firma Meerschwam uit Amsterdam heeft een online B2B (business-to-business) webshop geopend op FashionUnited.com voor haar retailklanten. De klanten van Meerschwam in Nederland beschikken inmiddels over een persoonlijke Username en Password, waarmee zij via www.FashionUnited.com, toegang hebben tot de nieuwe webshop van Meerschwam. Daarmee kunnen zij op een makkelijke en snelle manier de volgende voorraadprogramma's van Meerschwam (na)bestellen:

Ø Mix & Match

Ø Smokings

Ø Blazers

Ø Sydney kostuums

Ter introductie geldt er een kortingspercentage van 4% voor alle orders die via internet geplaatst worden. Bijkomende voordelen zijn de visuele ondersteuning, de accuratesse van de orderinvoer en de continue beschikbaarheid (7 dagen per week, 24 uur per dag). In de eerste week zijn er al verrassend veel orders online binnengekomen. Het is duidelijk dat de webshop voorziet in een behoefte van retailers. In een volgende fase gaat Meerschwam via deze webshop ook haar actuele seizoensvoorraden aanbieden en zullen ook buitenlandse klanten toegang krijgen tot Meerschwam's webshop op dit internationale platform.

Over Meerschwam

Het Nederlandse bedrijf Meerschwam BV is een gerenommeerde producent en distributeur van herenkleding en bestaat sinds 1930. Eind 1998 is Meerschwam BV ondergebracht in de Modens Groep.

Meerschwam is gespecialiseerd in commerciëel aantrekkelijke herenkleding van een goede kwaliteit. De producten zijn gepositioneerd in het middensegment. De afgelopen 3 jaar is Meerschwam van een productgerichte onderneming omgebouwd naar een concept gerichte organisatie zodat op een flexibele manier kan worden ingespeeld op marktontwikkelingen.

Meerschwam is een modebedrijf dat permanent programma's ontwikkelt. Zowel voor de detailhandel als voor het grootwinkelbedrijf in Midden en Noordwest Europa.

Voor relaties beheert het bedrijf talrijke continue en seizoensgebonden Never Out of Stock programma's.

Over FashionUnited.com

FashionUnited.com is de elektronische marktplaats voor leveranciers en retailers in de modebranche. Op deze 'European eMarketplace' bieden meerdere leveranciers elektronische diensten aan, waaronder webshops met actuele voorraden (Van Winkel Fashions, Micro dassen, Jago shawls) en Never Out of Stock (State of Art, Meerschwam). Groot voordeel voor de winkeliers is, dat zij via één website (www.FashionUnited.com) met één Username & Password toegang hebben tot de webshops van meerdere van hun leveranciers. De leveranciers bepalen zelf wie toegang krijgt.

Inmiddels hebben meer dan 4.000 retailers uit Nederland, België, Noorwegen en Zweden toegang tot één tot zeven webshops op FashionUnited.com

FashionUnited.com maakt deel uit van de FashionUnited Group, waartoe ook FashionUnited.nl behoort, het grootste modemedium in Nederland.

Meer informatie:

Meerschwam: Nicole Roodvoets, 020-6171922, N.Roodvoets@Meerschwam.nl

FashionUnited.com: Steven Witteveen, 076-5729280, Steven@FashionUnited.com