BMG NEDERLAND

Succesalbum Patrick Bruel uit in Nederland

Een eenvoudige medley was alles dat hij ervoor nodig had. Aan het einde van de laatste tournee door zijn eigen land zette Patrick Bruel zijn publiek in vuur en vlam met een verzameling liedjes uit de oude doos die tot ieders verbeelding spreken en de luisteraar vervullen met gevoelens van nostalgie. De medley was bedoeld als afsluiting van een periode. In plaats daarvan draaide de live-act uit op de prachtige dubbel-cd Entre Deux die een nieuwe, succesvolle fase in de carrière van Bruel inluidde.

Het materiaal op deze nieuwe cd van de zanger bestaat uit liedjes die zijn gemaakt in de periode tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog en draagt daarom de toepasselijke titel Entre Deux (Tussen Twee). Het zijn songs die een speciale betekenis hebben voor iedereen, omdat ze een periode vertolken die we allemaal kennen via de verhalen van onze grootouders.

Ze vormen ons collectief geheugen en het zijn hoopgevende liedjes van mensen die geloven in hun vrijheid, aldus Patrick Bruel zelf.

Geen wonder dat het publiek in Frankrijk zo enthousiast reageerde en er van de dubbel-cd, met maar liefst 23 liedjes, ruim 1,4 miljoen stuks werden verkocht sinds de Franse release in juli.

Hoe langer ik de muzikale periode tussen de twee oorlogen bestudeerde, hoe meer meesterwerken ik ontdekte. Aanvankelijk hadden we het idee om er een stuk of twaalf van op te nemen, maar dat werden er dus 23, waarvan 12 duetten, zo zegt Bruel die voor Entre Deux onder meer samen zong met Charles Aznavour. De dubbel-cd bereikte in Frankrijk de eerste plaats van de albumcharts en behield die positie tot nu toe 13 weken lang. De verwachting is dat het succes in Bruels thuisland nog voort zal duren en dat de grens van 2 miljoen verkochte exemplaren nog voor het einde van dit jaar zal worden bereikt.

Het enorme succes in Frankrijk van Entre Deux is een perfecte aanloop naar goede resultaten in andere landen. Ook in Nederland heeft BMG het dubbelalbum uitgebracht zodat de liefhebbers van universele, nostalgische liedjes ook hier kunnen genieten van de uitstekende songkeuze van zanger Patrick Bruel en zijn muzikale partners.