Gemeente Heerenveen

In navolging op het succes van vorig jaar heeft het Steunpunt Natuur- en Milieueducatie volgende week zeven zogenaamde Biologiedagen georganiseerd.

Persberichten

Veel animo voor Biologiedagen van het Steunpunt NME. 29-10-2002
In navolging op het succes van vorig jaar heeft het Steunpunt Natuur- en Milieueducatie volgende week zeven zogenaamde Biologiedagen georganiseerd. Tijdens deze dagen gaan de hoogste groepen van een zevental deelnemende basisscholen letterlijk een dag in de natuur aan de slag. Dat gebeurt in verschillende natuurgebieden in de eigen leefomgeving. Omdat er maar liefst 16 aanmeldingen van basisscholen binnenkwamen, moesten dus nogal wat scholen teleurgesteld worden.

In Oranjewoud, de Tjongervallei in Jubbega en een heideveld aan de Compagnonsvaart gaan de leerlingen opdrachten uitvoeren aan de hand van opdrachtenboekjes, en eenvoudige onderhoudstaken verrichten. Vooral dat laatste is ook bijzonder in trek. Een en ander gebeurt in samenwerking met Staatsbosbeheer en Landschapsbeheer Friesland. De Biologiedagen gaan op maandag 4 november a.s. van start en duren nog tot donderdag 14 november a.s.