Gemeente Breukelen


Zondag zorgde de westerstorm in Breukelen voor 85 meldingen bij de brandweer over gevaarlijke situaties als gevolg van rondvliegende dakpannen, afgebroken takken en omgevallen bomen. Basisschool De Schepershoek moest het zwaar ontgelden: de onderbouwlokalen zijn vooralsnog niet te gebruiken door schade aan het dak.

Zes woningen op de bovenste verdieping van de flat het Wagenwiel aan de Schepersweg werden ontruimd nadat een deel van het dak weg was gewaaid. Bewoners van een nabijgelegen flat verlieten uit voorzorg hun huis maar konden terug toen de wind was gaan liggen. Bewoners van 3 huizen aan de Looyersdijk hebben de nacht elders doorgebracht vanwege een boom die dreigde om te waaien.

Zondag waren de brandweer, woningbouwvereniging en gemeente vooral druk met het traceren van bewoners, regelen van opvang en maatregelen om verdere schade te beperken en risico´s voor omwonenden en verkeer te voorkomen.

Vanaf maandag is iedereen druk met tijdelijke voorzieningen en maatregelen.

De schoolleiding van de Schepershoek en de gemeente zijn gezamenlijk op zoek naar vervangende lesaccommodatie om zo snel mogelijk een einde te maken aan de onbedoeld verlengde herfstvakantie van de onderbouwleerlingen.

De reparatie van het dak van de getroffen flat is al in volle gang. De bewoners hebben hun huizen weer betrokken. De inpandige schade is heel beperkt: een enkele lekkage als gevolg van regenwater.

De oude wilg, die voor ontruiming van woningen aan de Looyersdijk zorgde, stond maandagochtend nog maar inmiddels heeft de motorzaag zijn werk gedaan.

Medewerkers van Openbare Werken ruimen takken en andere obstakels uit de weg zodat trottoirs en wegen weer goed begaanbaar zijn.

Terugkijkend constateren brandweer, politie en gemeente samen met woningbouwvereniging de Vecht dat er zondagmiddag en avond sprake was van gecoördineerd en doelgericht optreden van overheid en hulpdiensten. Daar waar nodig is assistentie verleend en zijn voorzieningen getroffen. Breukelen kan terugkijken op een veelbewogen dag zonder gewonden of incidenten. Over enige tijd zal pas duidelijk zijn, wat de schade in euro´s gaat bedragen. Vooralsnog een kwestie van later zorg