Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-10-2002
Persberichten district Heerlen (HP 13.50 uur) Dinsdag 29 oktober 2002

Nuth, vals bankbiljet van 50 euro aangetroffen. De politie heeft maandagmiddag 28 oktober 2002 een vals bankbiljet van 50 euro in beslag genomen dat door een bankinstelling te Nuth in een storting van een bedrijf uit Nuth werd aangetroffen. Medewerkers van een bankinstelling te Nuth troffen bij het controleren en het tellen van een weekendstorting van een bedrijf uit Nuth dat bloemen levert aan diverse bedrijven een vals bankbiljet aan van 50 Euro. Het bankbiljet is vermoedelijk afgelopen vrijdag of zaterdag ergens bij een bloemenbedrijf in Limburg door personeel van het bedrijf geïnd. De politie heeft het bankbiljet voor verder onderzoek in beslag genomen. Namens het bedrijf is aangifte gedaan.

Heerlen, geweld tegen de politie:
Maandagmiddag 28 oktober 2002 is op Imstenrade te Heerlen in het AZC een 17 jarige jongeman aangehouden die met een mes op een politieagent instak. De politiepatrouille werd omstreeks 13.35 uur naar het AZC te Heerlen gestuurd omdat een man daar lastig was. Hij had te horen gekregen dat hij in het AZC niet meer gewenst was omdat hij zich niet aan de huisregels hield. De man die te horen had gekregen dat hij overgeplaatst zou worden had daarna medewerkers van het AZC bedreigd en er tevens diverse spullen vernield. De ter plaatse ontboden politiepatrouille zag de man op de tweede etage in de deuropening van zijn kamer staan. Bij het zien van de politie dreigde hij uit het raam te springen, maar dat werd door snel ingrijpen voorkomen. De jongeman trok daarbij een mes en stak daarbij op de politieagent in die ternauwernood het mes kon ontwijken. De man werd daarna overmeesterd en aangehouden. Hij werd geboeid en daarna overgebracht naar het politiebureau waar tegen hem wegens poging tot doodslag proces-verbaal werd opgemaakt. Het gebruikte mes is door de politie in beslag genomen. In het belang van het onderzoek werd de verdachte in verzekering gesteld.

Nuth, snelheidscontroles.
Maandag 28 oktober 2002 zijn in Nuth op de Valkenburgerweg, de Klimmenderstraat en de Retersbekerweg te Klimmen en de Kersboomkensweg te Wijnandsrade snelheidscontroles gehouden. Deze controles vonden plaats tussen 10.30 en 17.00 uur. In het totaal werd de snelheid gemeten van 1912 motorvoertuigen waarvan 110 bestuurders harder reden dan de geldende snelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 108 km per uur. 18 bestuurders kregen het proces-verbaal meteen uitgereikt. De andere overtreders kregen het proces-verbaal thuis gestuurd.