Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-10-2002
Persberichten district Sittard (HP 14.00 uur) Dinsdag 29 oktober 2002

Sittard, straatroof.
Een 41 jarige inwoonster van Sittard is dinsdagmorgen het slachtoffer geworden van een straatroof die plaatsvond op het Stationsplein te Sittard. Na een harde klap op haar hoofd raakte zij bewusteloos. Een plastictas met daarin o.a. haar beurs werd afhandig gemaakt. Het slachtoffer plaatste vanmorgen omstreeks 06.45 uur haar fiets in de fietsenstalling van de Nederlandse Spoorwegen gelegen aan het Stationsplein te Sittard. Daarna liep zij de trappen op richting station. Boven aangekomen voelde zij plotseling een harde klap op haar achterhoofd waardoor zij bewusteloos raakte en ten val kwam. Zij kwam pas bij bewustzijn toen het personeel van een ambulance haar aan het behandelen was. Een getuige die eveneens boven aan de trappen stond nabij een krantenbak hoorde een klap en zag daarna de vrouw op de grond liggen met een fiets half op zich. Hij dacht dat de vrouw ten gevolge van een ongelukje gevallen was. Nadat het slachtoffer bij kennis was gekomen bleek het te handelen om een straatroof. Een plastictas die zij bij zich had bleek te zijn verdwenen. Daarin zat een beurs, een walk-man en enkele make-up spullen. Het slachtoffer werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar zij ter observatie werd opgenomen. Zij heeft een fikse kneuzing -grote bult- aan de klap op haar hoofd overgehouden.

De politie is op zoek naar mogelijke getuigen die rond 06.45 uur in of rond de fietsenstalling van de Nederlandse Spoorwegen aan het Stationsplein te Sittard iets opgevallen is dat mogelijk betrekking kan hebben op de straatroof. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie/recherche in Sittard telefoon 0900-8844.

Susteren, aanrijding veroorzaakt onder invloed. Een 51 jarige automobilist uit Sittard heeft maandagmiddag 28 oktober 2002 op de IJsstraat te Susteren een verkeersongeval veroorzaakt. Hij bleek onder invloed zijn auto bestuurd te hebben waarna zijn rijbewijs door de politie werd ongevorderd. De automobilist reed maandag omstreeks 17.30 uur vanaf de IJsstraat de kruising met de Susterderweg op in de richting van Duitsland. Bij het oprijden van de kruising en het links af slaan zag de automobilist uit Sittard een uit tegenovergestelde richting naderende personenauto over het hoofd waarna een zware aanrijding tussen beide auto`s volgde. De politie welke ter plaatse kwam om het verkeersongeval af te handelen stelde vast dat de veroorzaker van het verkeersongeval onder invloed van drank gereden had. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag hiervan gaf een promillage aan van 2.3 promille. Tegen hem werd proces-verbaal opgemaakt waarbij zijn rijbewijs werd ingevorderd. Beide personenauto`s moesten door een bergingsbedrijf in verband met de zware schade worden weg getakeld.

Geleen, woninginbraak.
Maandag 28 oktober 2002 heeft in een woning aan de Opbraakstraat te Geleen een inbraak plaatsgevonden. De bewoner kwam omstreeks 21.45 uur thuis waarbij hij ontdekte dat er tijdens zijn korte afwezigheid in de avonduren ongewenst bezoek in zijn woning was geweest. Aan de achterzijde van de woning werd een ruit uit een kozijn gebroken waarna de inbreker de toegang kreeg. In de tuin bleek de verlichting onklaar gemaakt te zijn. De woning werd doorzocht waarbij juwelen, een creditcard, twee mobiele telefoons en een paspoort werden weggenomen. Uit de garage werd een mountainbike weggenomen. De bewoner heeft van de inbraak en de diefstal aangifte gedaan. De politie stelt een verder onderzoek in.