Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-10-2002
Persberichten district Maastricht (HP 13.50 uur) Dinsdag 29 oktober 2002

Maastricht, alcoholpromillage automobiliste bijna 3 promille. Maandagmiddag 28 oktober 2002 veroorzaakte een automobiliste een aanrijding op de Markt te Maastricht. Zij bleek een alcoholpromillage te hebben van bijna 3.0 promille. De inwoonster van het Belgische Sint Lambrechtsherk veroorzaakte maandagmiddag omstreeks 15.00 uur op de Markt te Maastricht tot tweemaal toe een aanrijding met een andere personenauto bij het parkeren van haar auto. Getuigen die de aanrijdingen hadden zien plaatsvinden waarschuwden daarop de politie. Bij het eerste contact met de politie bleek de vrouw naar het gebruik van alcohol te ruiken, welke alcoholgebruik nogmaals bevestigd werd door een blaastest. De automobiliste werd door de politie meegenomen naar het bureau waar zij haar medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan van 2.8 en 2.9 promille en bijna zesvoudige overschrijding van het maximaal toegestane alcoholpromillage. Tegen de inwoonster van Sint Lambrechtsherk werd proces-verbaal opgemaakt waarbij haar rijbewijs werd ingevorderd. Na verhoor kon zij huiswaarts met een rijverbod van 16 uur in haar bezit.

Maastricht, inbreker aangehouden.
De politie heeft maandagmiddag 28 oktober 2002 een 37 jarige inwoner van Maastricht aangehouden die op heterdaad werd betrapt bij het plegen van een caféinbraak. Kort voor 17.00 uur trad het inbraakalarm van een aan de Tongerseweg te Maastricht gevestigd café in werking. De eigenaar, die na het alarm meteen naar zijn zaak was gereden, zag zonder opgemerkt te worden in zijn zaak een man lopen die met een zaklamp aan het schijnen was. De eigenaar verliet daarop zijn zaak en waarschuwde de politie. Zelf sloot hij de poorten van het complex waarvan het café deel uitmaakt. De dief die kort daarna op de fiets het complex wilde verlaten zag zich geconfronteerd met de gesloten hekken en wachtte op de komst van de politie. De politie heeft de man, die zijn broekzakken vol met muntgeld had zitten, aangehouden. Daarnaast werd bij hem een fototoestel en enkele Duitse marken aangetroffen. Hij werd overgebracht naar het politiebureau waar hij voor verder onderzoek werd ingesloten. In het café bleek bij onderzoek dat een flipperkast en een biljarttafel opengebroken werd en daaruit het geld werd weggenomen. De toegang tot het bedrijf werd verkregen door een deur aan de achterkant te forceren. De verdachte heeft de inbraak bekend en bekende daarnaast ook een inbraak in een studentenhuis gepleegd te hebben waar hij de Duitse munten wegnam, vermoedelijk ook het fototoestel. De verdachte is in verzekering gesteld.

Maastricht, aanrijding veroorzaakt onder invloed. Een 25 jarige fietser, woonachtig te Maastricht, heeft dinsdagmorgen 29 oktober 2002 op de Cabergerweg te Maastricht een verkeersongeval veroorzaakt. Hij bleek onder invloed op zijn fiets gereden te hebben. Op het fietspad van de Cabergerweg te Maastricht vond dinsdagmorgen omstreeks 03.00 uur een aanrijding plaats tussen een fietser en een uit tegenovergestelde richting langsrijdende bromfietser. De bromfietser kwam door de aanrijding ten val en liep een aantal kneuzingen op, onder andere aan zijn ribben. Hij werd voor verder onderzoek naar het academisch ziekenhuis te Maastricht overgebracht, maar behoefde niet opgenomen te worden. De fietser die het verkeersongeval veroorzaakte bleek naar drank te ruiken. Hij werd meegenomen naar het politiebureau waar hij zijn medewerking moest verlenen aan een ademanalyse. De uitslag van deze analyse wees een alcoholpromillage aan tussen 1.7 en 1.8. Tegen de 25 jarige inwoner van Maastricht werd proces-verbaal opgemaakt. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 7 uur in zijn bezit.