D66

Thom de Graaf kandidaat-lijsttrekker

Overheid en politiek

Thom de Graaf

29-10-2002 - Thom de Graaf, fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer, is beschikbaar om voor de tweede keer de lijst van zijn partij aan te voeren. Dat maakte hij vandaag bekend. De Graaf stelt een voorwaarde aan zijn kandidatuur: Ik sta open voor wat er leeft in de samenleving, maar ik kan en ik wil mijzelf niet veranderen. D66 is een partij van mensen die nadenken voordat ze iets zeggen, die niet geloven in een eenzijdige benadering van de problemen. Misschien is dat een handicap in deze tijd van polarisatie, maar dat is waar ik voor sta.

Thom de Graaf is strijdbaar als het gaat over de kansen voor D66. In een e-mail op de discussielijst van zijn partij schrijft hij: Ik geloof er heilig in dat er in Nederland ruimte bestaat voor een partij in het hart van de politiek, maar dan vooruitstrevend en integer. Ik weet zeker dat die ruimte alleen maar zal toenemen. Dat is de keuze die ik de leden van D66 zal geven wanneer zij hun lijsttrekker kiezen. En als de partij daarvoor kiest, is dat ook wat ik zal aanbieden aan de kiezer.

De leden van D66 kiezen hun lijsttrekker op het congres van 16 november. Elk D66-lid kan zich voor deze positie kandideren, de kandidaatstelling sluit op 4 november.