HET NAT. PARK DE HOGE VELUWE

Park De Hoge Veluwe is na storm nog steeds toegankelijk, echter wel beperkt

Hoenderloo, 29 oktober 2002

Het Nationale Park De Hoge Veluwe is na storm nog steeds toegankelijk, echter wel beperkt.

De storm van afgelopen zondag 27 oktober jl. heeft ook in Het Nationale Park De Hoge Veluwe schade aangericht. Het Park is via de autowegen toegankelijk; de fietspaden en wandelpaden zijn uit veiligheidsredenen, voorlopig nog afgesloten. Als het gevaar voor vallende takken is geweken en de omgewaaide bomen zijn verwijderd worden ook deze vrijgegeven.

Dat de storm ook op De Hoge Veluwe aardig heeft huisgehouden leidt geen twijfel: een kleine 1000 kub hout is omgewaaid. Hieronder bevinden zich oude eiken en beuken, sommige exemplaren meer dan 125 jaar oud, en met name de Grove Den. Ook het raster die om het hele Park staat heeft schade geleden: opgeteld is rond de 400 meter kapot gewaaid. Gelukkig zijn de gebouwen, waaronder het Jachthuis st. Hubertus, niet beschadigd.

De fietspaden zijn voor het weekend waarschijnlijk alweer toegankelijk. Lees voor de laatste stand van zaken op www.hogeveluwe.nl op de homepage onder 'nieuws' of bel met het Bezoekerscentrum voor meer informatie: 0900 464 38 35.