Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 29-10-2002
Persberichten district Kerkrade (HP 14.40 uur) Dinsdag 29 oktober 2002

Kerkrade, winkeldiefje betrapt.
Een 14 jarige jongen woonachtig te Landgraaf is maandagmiddag 28 oktober 2002 omstreeks 13.45 uur betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. De jongen nam in een supermarkt gevestigd aan de Prinssenstraat te Landgraaf een flesje Bacardi Breezer en twee chocolade eieren weg. Nadat er aan de kassa niets werd betaald werd aan de uitgang het jeugdige winkeldief ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam hem mee naar het bureau waar tegen hem proces-verbaal werd opgemaakt. Gelet op zijn leeftijd zal de jeugdige inwoner van Landgraaf een verplichte cursus van het bureau Halt moeten gaan volgen.

Landgraaf, inbraak in frituur.
Vermoedelijk in de nacht van zondag op maandag heeft een inbraak plaatsgevonden in een frituur gevestigd aan de Groenstraat te Landgraaf. De inbraak werd maandagnamiddag ontdekt. Vermoedelijk heeft de inbreker de toegang tot het pand gekregen door een achterdeur te forceren. Het pand werd doorzocht waarbij de kassa, vermoedelijk leeg, een televisie en een computer werden gestolen. Van de inbraak moet nog door de eigenaar van de frituur aangifte worden gedaan.

Vaals, rijden onder invloed.
De voorbije nacht zijn in Vaals en in Gulpen drie bestuurders door de politie bekeurd wegens het rijden onder invloed. Een 41 jarige automobilist werd dinsdagmorgen omstreeks 01.00 uur op de Looierstraat te Gulpen gecontroleerd nadat hij luid claxonerend wegreed vanaf de Dorpsstraat. De bestuurder bleek naar alcohol te ruiken hetgeen aan het politiebureau definitief kwam vast te staan na het afleggen van de ademanalyse (tussen 1.1 en 1.2 promille). Na verhoor en het opmaken van proces-verbaal kon hij huiswaarts met een rijverbod van 5 uur.
Het alcoholgebruik van een 42 jarige automobilist uit Vijlen werd dinsdagmorgen omstreeks 02.25 uur vastgesteld bij een routinecontrole op de Maastrichterlaan te Vaals. Nadat de blaastest aangaf dat er alcohol gebruikt was door de automobilist werd hij meegenomen naar het politiebureau. Daar wees de ademanalyse een alcoholpromillage aan tussen 0.8 en 0.9 promille. Na het opmaken van proces-verbaal mocht hij huiswaarts. Zijn auto diende echter te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod van 3 uur.
Op de Nieuwstraat te Kerkrade werd dinsdagmorgen omstreeks 02.30 uur een 34 jarige bromfietser gecontroleerd. Nadat de alcoholblaastest aangaf dat er drank in het spel was werd ook hij meegenomen naar het politiebureau. Daar werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt nadat zijn ademanalyse een alcoholpromillage aangaf tussen 0.6 en 0.7 promille. Na verhoor kon hij huiswaarts met een rijverbod van 2 uur.