JINGO

Heerlijk avondje terug met sinterklaasspel

Persbericht

Om de ouderwetse pakjesavond-gezelligheid weer nieuw leven in te blazen presenteert uitgeverij JINGO dit jaar 'het sinterklaasspel'. Bij dit spel staan niet de vele dure cadeaus, maar wel het feestvieren centraal. Super Sinterklaas- fan en bedenker Cees West beluistert al jaren de klaagverhalen over pakjesavonden met een hoog haastgehalte.

Met sneltreinvaart door de pakjeszak.
Het ene cadeau is nog niet uitgepakt of het volgende geschenk wordt alweer uitgedeeld. Rits, rats, rauzen maar. Het kan altijd sneller. En mag nu eindelijk de televisie aan? Wat het hoogtepunt moet zijn van de sinterklaastijd, eindigt vaak in een treurige afknapper. 'De hoogste tijd voor een oplossing', aldus West.

'Terug naar de plaats van oorsprong: de eetkamertafel. Dampende chocolademelk, sinterklaasliedjes zingen, rondvliegende pepernoten. Om er weer een 'heerlijk avondje' van te maken ben ik allerlei dingen op papier gaan zetten, die kinderen en volwassen leuk vinden. Liedjes zingen, grappige opdrachten uitvoeren, raadsels oplossen, rijmwoorden bedenken, noem maar op. Al die gegevens heb ik verwerkt in het sinterklaasspel. De viering van pakjesavond brengt ons op deze wijze weer terug naar de oorsprong. Gezellig met z'n allen om te tafel, de televisie uit, de
cadeautjes binnen handbereik en spelen maar'.

Het spel zit vol verrassingen.
Het gooien van de dobbelsteen bepaalt op welk vakje men komt. Heel origineel is de begeleidende CD, waarop luisteropdrachten staan. Als de speler, vanaf circa 3 jaar, op een luistervakje komt, moeten de instructies op de CD worden uitgevoerd. En natuurlijk worden de pakjes niet vergeten. Cees West: 'Kom je op een cadeauvakje terecht, dan mag je iets uit de mand of zak pakken. En het spel gaat jaren mee'.

Het duurt nog even, maar wie op 5 december niet achter het net wil vissen doet er goed aan bijtijds te bestellen. Het betreft een uitgave van Jingo BV uit Santpoort, telefoon 023- 5381966. Aanschaf via de website www.jingo.nl kan ook. Het spel kost Euro 19,50. Maar dat bedrag is natuurlijk allen voor Sinterklaas van belang.

Profiel JINGO BV:
HET SINTERKLAASSPEL is een productie van JINGO B.V. JINGO bestaat sinds 1982 en is bekend als uitgeverij van muziekdidactische uitgaven voor het basisonderwijs, waaronder 26 musicals. Voor de publieksmarkt presenteert JINGO kinder-kwaliteits-muziek. Dit in de vorm van 21 hoogwaardige kinderceedee's voor, met name, jonge kinderen. Onlangs verscheen de 21ste cd van JINGO: de snoezel doezel slaapceedee.


---