Ingezonden persbericht

Persbericht

Nederlandse ondernemer boekt resultaat in BraziliË

Bob's-President en CEO Peter van Voorst Vader kondigt vertrek aan

Rio de Janeiro, 29 oktober 2002

De Nederlandse ondernemer Peter van Voorst Vader, president-directeur en CEO van Brazil Fast Food Corporation, moedermaatschappij van de Braziliaanse Fastfoodketen Bob's, heeft aangekondigd per 1 januari 2003 zijn functie neer te leggen. Hij meldde dit op 9 oktober, tijdens de feestelijke viering van de 50e verjaardag van de hamburgerketen. Onder de aanwezigen waren naast leden van het management team ook franchisenemers en vestigingmanagers. Van Voorst Vader blijft aan als lid van de raad van bestuur van het op de beurs van New York genoteerde bedrijf. Hij wordt in zijn functie opgevolgd door Ricardo Bomeny, nu werkzaam als COO bij Bob's.

Van Voorst Vader heeft gedurende de afgelopen zes-en-een-half jaar duidelijk zijn stempel gedrukt op de succesvolle onderneming. Toen hij aantrad in 1996 waren er 79 Bob's verkooppunten, terwijl het doel voor 2002 het openen van de 300-ste vestiging is. Ook heeft hij gezorgd voor de metamorphose van een groep bedrijven met een kleine concentratie in Rio tot een nationale fastfood keten. Bob's heeft inmiddels vestigingen in alle Braziliaanse staten en zelfs daarbuiten; vorig jaar werden drie vestigingen in Portugal geopend. Tevens heeft Van Voorst Vader het franchise programma tot een zeer gewaardeerde succesformule omgebouwd.

De keten boekte niet alleen operationeel successen; zo werden er prijzen in de wacht gesleept en is de kwaliteit aantoonbaar verbeterd, ook schoot de keten omhoog tot de 88e plaats op de ranglijst van 'de meest bewonderde bedrijven in Brazilië', een lijst die gepubliceerd werd in het business tijdschrift Carta Capital van 2 oktober van dit jaar. Brazil Fast Food Corp. (NASDAQ SmallCap: BOBS) is met bijna 300 verkooppunten de op één na grootste fastfood keten in Brazilië. De totale omzet in alle Bob's restaurants zal de R$ 200 miljoen in het jaar 2002 passeren, ten opzichte van R$ 182 miljoen in het jaar 2001, een stijging van minimaal 10%. Een indrukwekkend resultaat, temidden van een zeer heftige economische crisis.

Van Voorst Vader is gelukkig met de ontwikkelingen: "De afgelopen jaren zijn goed verlopen en ik ben trots op de geboekte resultaten. Dankzij onze groei en pro-actieve expansie strategie, de succesvolle activiteiten op het gebied van product- en markt ontwikkeling en strenge bezuinigingsmaatregelen, zijn wij in staat geweest de keten uit te breiden en de bruto-inkomsten te verhogen in zeer adverse economische omstandigheden. Ik hoop erin te slagen dit jaar de 300-ste vestiging te openen. Dan is de klus werkelijk naar alle tevredenheid geklaard!".

Brazil Fast Food Corp. bestaat momenteel uit bijna 300 filialen. Dochtermaatschappij Venbo Comercio de Alimentos Ltda., de NV die bij het publiek bekend staat als "Bob's", beheert en exploiteert (zowel direct als indirect middels filialen) de op één na grootste fastfood keten in Brazilië.