Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (2)

Tilburg, 29 oktober 2001.

8 bekeuringen bij controle natuurmonumenten

OISTERWIJK - Op zondag 27 oktober jl. hebben agenten van het politieteam Oisterwijk in samenwerking met boswachters van Natuurmonumenten een controle gehouden in de Oisterwijkse bossen en op de Kampina. Bij deze controle hebben zij in totaal acht bekeuringen uitgeschreven voor het los laten lopen van honden en het crossen met fietsen op wandelpaden. Deze controle heeft de politie uitgevoerd in verband met overlast meldingen die men uit dit gebied kreeg. De komende tijd zullen er meerdere controles volgen.

Tilburger beroofd

TILBURG - Vanmorgen tussen acht uur en halfnegen werd aan het Wilhelminapark een 20-jarige man uit Tilburg beroofd van zijn leren jas, mobiele telefoon en portemonnee met daarin 60 euro. De beroving is gepleegd door twee nog onbekende mannen, die het slachtoffer overvielen kort nadat hij zijn auto had geparkeerd. De Tilburger had de portemonnee en zijn mobiele telefoon in de handen toen het duo op hem afkwam. Een van de daders bedreigde de man met een mes dat hij op de borst van het slachtoffer richtte. De Tilburger moet zijn spullen afgeven en het duo gaat er met de lederen jas, de portemonnee en mobiele telefoon van het slachtoffer te voet vandoor in de richting van het Smidspad. Van de daders ontbreekt tot nu toe elk spoor.

Wapenstok en XTC-tabletten

TILBURG - Vanmorgen om vijf voor tien hebben agenten aan de Groeseindstraat een 23-jarige man uit Udenhout aangehouden. Bij een routinecontrole ontdekte de agenten dat de man, langs de bestuurdersstoel in zijn auto, een wapenstok had liggen. Bij de fouillering van de man bleek verder dat hij een vijftal XTC-pillen bij zich had. De wapenstok en de XTC-pillen heeft de politie in beslag genomen.

Hennepkwekerij aangetroffen

TILBURG - Vanmorgen rond tien over halfelf hebben agenten op de zolder van een woning aan de Sepiastraat een hennepkwekerij van zo`n 900 planten aangetroffen. Van de planten werden monsters genomen en de bij hennepkwekerijen in gebruik zijn de apparatuur zoals lampen, ventilatoren en dergelijke, werden in beslag genomen. Bij controle van de meterkast bleek ook dat er voor de kwekerij zeer waarschijnlijk illegaal stroom werd afgetapt. De politie kwam de kwekerij op het spoor nadat personeel van het team Vreemdelingenzaken op dat adres een onderzoek instelde op grond van de Vreemdelingenwetgeving. In de woning bevinden zich drie personen, twee mannen (37 en 42 jaar oud) en een vrouw (40 jaar oud). Tegen hen zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Politie reconstrueert dodelijke aanrijding

BERKEL-ENSCHOT - Vanmiddag tussen halfdrie en drie uur heeft de politie een reconstructie gehouden van de dodelijke aanrijding die gistermiddag plaats vond bij restaurant de Druiventros. Bij dit ongeval kwam een 74-jarige fietser uit Tilburger om het leven toen hij bij het oversteken van de parallelweg van de Bosscheweg in de richting Oisterwijk werd geschept door een personenauto, die bestuurd werd door een 57-jarige man uit Oisterwijk. Aan de hand van de reconstructie hoopt de politie meer duidelijkheid te krijgen over de juiste toedracht van het ongeval. Aangetroffen sporen en afgelegde verklaringen werden opnieuw met elkaar vergeleken. Daarnaast is de politie op zoek naar getuigen van het ongeval. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie van het politieteam Tilburg Noord. Dit team is bereikbaar via het Landelijke Toegangsnummer Politie (LTP): 0900 - 88 44.

Foutparkeerders op de bon

HILVARENBEEK - Na twee weken gewaarschuwd te hebben agenten van het politieteam Oisterwijk vanmorgen aan de Doelenstraat in Hilvarenbeek vijf bekeuringen uitgeschreven in verband met parkeerovertredingen. In de Doelenstraat is een blauwe zone gekomen.

Bron: Carel Bouman