Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 29-10-2002
Persberichten dinsdagmiddag 29 oktober 2002 perspiket door Ron Reinds 06-52528707

Autoinbraken

ELIM Aan de Prieswijk is afgelopen nacht ingebroken in een op de oprit geparkeerde personenauto. Nadat het portier en het portierslot vernield waren kon men de auto openen. Uit de auto werden een zonnebril, een GSM en geld weggenomen.

EMMEN Werd uit een auto aan de Laan van het Kinholt afgelopen nacht een autoradio gestolen. Door het tochtraampje van de afgesloten auto in te slaan kon deze geopend worden. De 47-jarige eigenaar deed aangifte.

Winkeldiefstal

EMMEN Bij een winkel aan de Monetpassage werd vanmorgen een winkeldiefstal gepleegd. Een 50-jarige vrouw uit Emmen stak voor 14,95 make-up artikelen in haar jaszak en passeerde zonder te betalen de kassa. Toen de electronische diefstalbeveiliging afging werd ze gesnapt. Ze werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Ze is heengezonden met een transactie.

Aanvulling aantreffen hennepkwekerijen

NIEUW DORDRECHT In de hennepkwekerij aangetroffen in de garage naast een woning aan de Dikkewijk OZ. werd door medewerkers van het energiebedrijf Essent geconstateerd dat er illegaal stroom werd afgenomen. Door Essent wordt hiervan aangifte gedaan en de meter werd verwijderd. In totaal werden 249 wietplanten, lampen, koolstoffilters, transformatoren, dompelpompen, ventilatoren, diverse schakelapparatuur, een waterton, 2 schakelkasten en 8 vaatjes met voeding aangetroffen en inbeslag genomen.

In de hennepkwekerij gevestigd in de boerderij werden 70 wietplanten, lampen, koolstoffilter, ventilatoren, watervat, schakelkasten, timers en diverse schakelapparatuur aangetroffen en inbeslag genomen. Hier werd de stroom op legale wijze afgenomen.