Ingezonden persbericht

Utrecht, 29 oktober 2002

Van zadelpijn tot smartengeld
Medische en juridische tips voor fietsers

De website van de Fietsersbond is uitgebreid met twee nieuwe rubrieken: 'zadelpijn' en 'advocaat weet raad'. Arts Kor van Hulten geeft antwoord op vragen over zadelpijn. Advocaat August Van beantwoordt juridische vragen van fietsers. De Vraagbaak met honderden antwoorden op praktische vragen van fietsers is het meest bezochte onderdeel van de website van de Fietsersbond (www.fietsersbond.nl). Via de website kunnen mensen zich aanmelden voor de gratis nieuwsbrief Fietsflits van de Fietsersbond.

Zadelpijn
Arts Kor van Hulten, gespecialiseerd in gezondheidsproblemen van fietsers, geeft uitleg over de oorzaken van zadelpijn en wat er tegen te doen is. Van Hulten legt uit dat er geen universeel zadel bestaat dat geschikt is voor alle mensen. Een zadel moet passen zoals een schoen, en daarom is het goed om in de winkel verschillende zadels uit te proberen. In de Vraagbaak is een lijst van winkels te vinden die speciale service bieden op dit gebied. Daarnaast is de afstelling van de fiets belangrijk om zadelpijn te voorkomen; zadel op juiste hoogte, stuur niet te ver weg. Van Hulten schrijft hoe je dit moet doen. Bezoekers van de website kunnen hun vragen over zadelpijn e-mailen aan Kor van Hulten die hij binnen een week persoonlijk beantwoordt.

Advocaat weet raad
Als je iemand ziet rondrijden op je eigen fiets die een paar dagen eerder gestolen is, kan je die fiets dan terugeisen? Of als je fiets gestolen is uit een bewaakte fietsenstalling, wie is er dan aansprakelijk? Advocaat August Van geeft in de nieuwe rubriek 'Advocaat weet raad' in de Vraagbaak van www.fietsersbond.nl antwoord op dit soort lastige vragen waar je als fietser ineens tegenaan kunt lopen. Daarnaast geeft hij uitleg over de rechten van fietsers bij garantieregelingen bij nieuwe fietsen, aansprakelijkheid bij constructiefouten, schade door losliggende tegels en smartengeld voor fietsers bij een ongeval. De Fietsersbond komt op voor de belangen van fietsers en helpt fietsers op deze manier om voor hun rechten op te komen.

Voor de redactie:

- De nieuwe rubrieken 'zadels en zadelpijn' en 'Advocaat weet raad' staan in de Vraagbaak van www.fietsersbond.nl/zadelpijn en
www.fietsersbond.nl/advocaat

- Kor van Hulten en August Van zijn beschikbaar voor interviews. Voor afspraken en meer informatie: Anne van Voorthuizen, webmaster Fietsersbond, 030-2918140 of Arien de Jong, persvoorlichter Fietsersbond, 030-2918163 of 06-20504419.

Dit bericht is verspreid via de pers-mailinglist van de Fietsersbond (http://www.fietsersbond.nl). Via deze mailinglist ontvangt u de persberichten van de Fietsersbond. Aan- en afmelden kunt u via de website van de Fietsersbond: http://www.fietsersbond.nl/pers

Fietsersbond, Postbus 2828, 3500 GV Utrecht, tel. 030-2918171