Gemeente Utrecht

Reconstructie Einsteindreef

Vanaf 21 oktober 2002 tot eind 2003 wordt in opdracht van de Dienst Stadsbeheer van de gemeente Utrecht gewerkt aan de reconstructie van de Einsteindreef in Overvecht. De eerste fase van de werkzaamheden duurt tot eind februari 2003. Bewoners zijn via een Stadsplan geïnformeerd over deze werkzaamheden.

In verband met regulier onderhoud van de weg en ter verbetering van de verkeersveiligheid en doorstroming van het verkeer worden tot eind 2003 de rijbanen tussen het Henri Dunantplein en de Marnixbrug versmald en ook de kruispunten en de verkeerslichten aangepast. Daarnaast worden de fietspaden die nu nog zijn betegeld, rood geasfalteerd. Tot eind februari 2003 wordt op de Einsteindreef gewerkt aan de noordelijke weghelft voor verkeer de stad in. Door te werken in fasen, zijn de kruispunten op de Einsteindreef zo kort mogelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Elke vier weken wordt er een kruispunt aan de noordzijde afgesloten.

Gelijktijdig met bovengenoemde werkzaamheden op de Einsteindreef vinden er ook werkzaamheden plaats op de Zamenhofdreef. Hier wordt onder andere de bushalte gereconstrueerd. Om de overlast voor omwonenden zoveel mogelijk te beperken, worden deze werkzaamheden afgestemd op die aan de Einsteindreef.

Bereikbaarheid tijdens de werkzaamheden

Tijdens de werkzaamheden zijn de noordelijke weghelft van de Einsteindreef voor verkeer de stad in en ook één van de drie kruispunten aan de noordzijde afgesloten voor verkeer. Het verkeer wordt over de andere weghelft geleid. De omleidingroutes worden met bebording aangegeven. De parkeerplaatsen bij de flatgebouwen blijven bereikbaar. De bushalte op de Einsteindreef ter hoogte van de Brailledreef, de haltes aan de Zamenhofdreef en andere worden in overleg met het GVU verplaatst. De nieuwe locatie zal bij de huidige halte worden aangegeven.