Dienstenbond CNV

Principe-akkoord Sociaal Plan PinkRoccade
29-10-2002

De vakbonden onderhandelen met PinkRoccade over een algemeen toe te passen sociaal plan voor het gehele concern. Dit plan moet de sociale gevolgen regelen van de te verwachten reorganisaties, inkrimpingen en samenvoegingen tot 1 januari 2004. U kunt hierbij denken aan de voorgestelde inkrimpingen bij PR Public en de te verwachten samenvoegingen van diverse (onderdelen van) werkmaatschappijen (bijvoorbeeld de vorming van 'A1' en samenvoegingen binnen 'Overheid') .

Op dit moment hebben we een principe-akkoord over het sociaal plan bereikt. We leggen dit met een positief advies ter stemming voor aan onze leden.

De volgende zaken vormen de basis van dit sociaal plan:
* De boventalligen worden aangewezen volgens de CWI-criteria (kort gezegd: last in - first out).

* Het CWI-ontslagtraject voor ontslag wegens bedrijfseconomische noodzaak wordt aangehouden. (tijdsduur: meestal ongeveer 2 tot 3 maanden na aanzegging van het ontslag). Na beëindiging van het ontslagtraject is er recht op WW.

* Ontslagenen kunnen in het kader van de afwikkeling van hun ontslag kiezen tussen begeleiding met outplacement en een geldsom, of alleen een geldsom.

* De geldsom zonder begeleiding omvat 100% van de neutrale kantonrechterformule.

* De geldsom bij gebruikmaking van begeleiding omvat 95% van de neutrale kantonrechterformule (de waarde van de begeleiding is in het algemeen groter dan 5%). (De waarde van de neutrale kantonrechterformule is het resultaat van de vermenigvuldiging van het bruto maandsalaris maal het aantal (gewogen) dienstjaren).

We betreuren dat er een noodzaak is tot het maken van een sociaal plan. Gezien de te verwachten ontwikkelingen bij PinkRoccade is het echter onvermijdelijk. Dit sociaal plan kan echter voor alle (toekomstige) betrokkenen zekerheid scheppen doordat de regelingen concernbreed eenduidig en duidelijk zijn.

De inzet van dit overleg over het sociaal plan is eerder besproken met de diverse kadergroepen en deze zijn van het resultaat op de hoogte gebracht. De gehele tekst van het sociaal plan vindt u vanaf maandag 28 oktober op Synergy, de intranetsite van PinkRoccade.

Informatieve bijeenkomsten
Graag willen wij het bereikte principe-akkoord aan u toelichten en u de gelegenheid geven voor het stellen van vragen. Wij nodigen u dan ook uit voor het bijwonen van informatieve bijeenkomsten op:
* Woensdag 30 oktober 2002 te Gouda, locatie Public, van 13.00 uur tot 14.30 uur.

* Woensdag 30 oktober 2002 te Amsterdam, locatie Staalmeesterslaan, van 16.30 uur tot 18.00 uur.

* Donderdag 31 oktober 2002 te Apeldoorn, locatie Fauststraat, van 16.30 uur tot 18.00 uur.

Uitdrukkelijk willen wij vermelden dat tijdens de genoemde bijeenkomsten geen stemming plaatsvindt, maar dat wij het sociaal plan toelichten en uw vragen beantwoorden.

Indien u niet in de gelegenheid bent om een van de informatiebijeenkomsten bij te wonen, kunt u uw vragen voorleggen aan uw bestuurder.

Stemming
Bij de circulaire aan leden is een stembiljet gevoegd. Vakbondsleden kunnen hun stem uitbrengen. De stemformulieren dienen uiterlijk maandag 4 november om 12.00 uur in het bezit te zijn van de CNV Dienstenbond.

Voor degenen die ontslagen worden
U kunt zich telefonisch melden bij het districtskantoor waar u onder valt. Dit is afhankelijk van uw woonplaats, bij een van onze kantoren, in Apeldoorn, Drachten, Hilversum, Rotterdam of Eindhoven.

Leden kunnen voor vragen en/of opmerkingen contact opnemen met Wim Burggraaf.