Provincie Utrecht

Persbericht

Goedkeuring bestemminsplannen Amersfoort en De Bilt

29-10-2002

In AMERSFOORT kan een deel van het terrein De Wieken-Vinkenhoef (57 ha) worden ingericht als bedrijventerrein. Het plangebied omvat in totaal 223 hectare en ligt in het zuidelijk kwadrant van het knooppunt Hoevelaken tussen de A28 en de A1. Het plan voorziet in 25 nieuw te bouwen woningen aan de zuidzijde van de Hogeweg. Deze woningen zijn bedoeld als vervangende huisvesting voor bewoners die moeten wijken voor de ontwikkeling van het bedrijventerrein. De rest van het plangebied behoudt de bestemming agrarische doeleinden en een deel van de bestaande woningen wordt gehandhaafd. Een deel van de gronden langs de snelweg is gereserveerd voor de toekomstige uitbreiding van het knooppunt Hoevelaken.
Verder zal in het gebied de aanleg van waterberging en waterafvoer worden gekoppeld aan de mogelijkheden voor natuurontwikkeling en recreatieve voorzieningen. De ontwikkeling van de Wieken-Vinkenhoef is mogelijk gemaakt door af te wijken van het streekplan van Gelderland.

In DE BILT is het bestemmingsplan Kloosterpark gedeeltelijk goedgekeurd, een plangebied waarin onder andere een woonwijk ligt en het KNMI-terrein. Belangrijke leidraad in het plan is bescherming van de beeldkwaliteit, met andere woorden, dat het er mooi blijft uitzien. Het plan maakt het mogelijk voor de KNMI om beperkt uit te breiden en om een zelfstandige ontsluiting naar de Utrechtse weg (N237) te realiseren.
GS onthouden goedkeuring aan de bestemming 'Verkeersdoeleinden' op de Utrechtseweg en een gedeelte van de Bilthovense weg, ten noorden daarvan.

Meer informatie: Marja van Buuren, telefoon 030-258 32 07 of Marja.van.Buuren@provincie-utrecht.nl