Politie Zaanstreek-waterland

Verlichtingscontroles
De politie zal in de maanden november en december in de avond en ochtenduren extra gaan letten op de verlichting van fietsers en bromfietsers. Door goede verlichting neemt de kans op een ongeval met minimaal 70 % af. De controles zullen worden toegespitst op locaties waar veel fietsers en bromfietsers rijden, dan wel daar waar deze verkeersdeelnemers veel bij ongevallen betrokken zijn en waar slechte verlichting een rol speelde. Maar ook elders kan men met slechte verlichting door iedere politieauto worden aangehouden. Er zal niet worden gewaarschuwd! Geen of slechte verlichting zal met een bekeuring worden "beloond" met een boete tussen ¤ 14 en ¤ 34, afhankelijk van de mate van overtreding. Bovendien wijst de politie er op, dat onlangs in de wet een verbod is opgenomen van knipperende verlichting bij fietsers.


**
14:28 28-OKT-02
LOC: PURMEREND, RUDOLF GARRELSTRAAT

Veel gestolen uit woning
Audioapparatuur, Cd's en geld vormde afgelopen zondag de buit van een diefstal uit een woning. Men was de woning binnengekomen met de daarbij behorende huissleutel. De bewoonster had de avond daarvoor haar tas in een café over een barkruk gehangen. Toen zij weer naar huis wilde bleek de tas te zijn gestolen. In de tas zaten haar huissleutels en een identiteitskaart met haar adres.


**
17:34 28-OKT-02
LOC: ZAANDAM, HOF VAN ZAENDEN

Woninginbraak in kwartier tijd
Tussen 15.20 en 15.35 uur zagen inbrekers kans een kluisje, geld en een paspoort uit een woning te stelen. Men is de woning vermoedelijk binnengekomen door de flippermethode. De bewoonster was even weggeweest en kwam bij terugkomst in de hal van haar flat drie haar onbekende mannen tegen. Ook een buurman had de mannen gezien. Vermoed wordt dat de mannen iets met de diefstal te maken hebben. Zij hadden een zuid-europees uiterlijk en waren ongeveer tussen de 21 en 25 jaar oud. Eén van de mannen was ongeveer 1,78 m lang en de andere twee iets kleiner. Zij hadden allen kort donker haar.


**
00:49 29-OKT-02
LOC: WORMERVEER, WANDELWEG

Rijbewijs kwijt na drankgelag
Een 32-jarige automobilist uit Bergen moest zijn rijbewijs inleveren, omdat hij de alcoholnorm ruim tweemaal had overschreden. Bij een controle bleek de man alcohol te hebben gebruikt en blies hij later 670 ug/l, terwijl 220 ug/l is toegestaan. Ook kreeg de man een proces-verbaal en een rijverbod van zeven uur.


**
03:23 29-OKT-02
LOC: WORMER, KONINGSVARENSTRAAT

Autodieven op heterdaad betrapt
Een 26-jarige man uit Wormer en een 22-jarige man uit Amsterdam werden de afgelopen nacht aangehouden, omdat zij in een gestolen auto reden. Eerder in de nacht had de politie in Noord-Holland-Noord doorgegeven, dat er in hun regio een auto was gestolen. Surveillerende agenten van de politie Zaanstreek-Waterland zagen de auto later rijden in Wormer en zetten de achtervolging in. De inzittenden van de auto parkeerden deze in een zijstraat en namen de benen. De man uit Wormer kon echter in zijn kraag worden gevat en aangehouden. De andere man werd later in de woning van de aangehouden verdachte aangetroffen en eveneens aangehouden. Deze man werd door één van de agenten herkend als de verdachte van een andere reeds eerder plaatsgevonden autodiefstal. Beide verdachten werden ingesloten en later overgedragen aan de politie van de regio Noord-Holland-Noord.


**
08:49 29-OKT-02
LOC: WORMER, GELE LISSTRAAT

Auto gestolen
Gisterenavond of afgelopen nacht werd een rode personenauto gestolen, Het betreft een auto van het merk Ford, type Escort CLX 1.5 met het kenteken JS-TD-41. De auto heeft spoilers voor en achter en is voorzien van stervelgen.


**
12:10 29-OKT-02
LOC: PURMEREND, SUZE GROENEWEGSTRAAT

Woninginbraak op klaarlichte dag
Tussen 10 en 12 uur werd er ingebroken in een flatwoning. De bewoonster was even naar de markt. Men kwam de woning binnen door de voordeur open te breken. De hele woning werd doorzocht en alle kasten en kamers overhoop gehaald. Er worden in ieder geval een aantal jassen, mobiele telefoons en een videocamera vermist.


---