CMG


CMG en Heliview organiseren seminar 'Bezuinigen op of bezuinigen met ICT?'

Amstelveen, 29 oktober 2002 - CMG en Marktonderzoeksbureau Heliview organiseren op 19 november a.s. het seminar 'Bezuinigen op of bezuinigen met ICT?'. Het seminar wordt geopend door Cor Stutterheim, Voorzitter van de Raad van Bestuur van CMG. Ton Ketelaars, Algemeen Directeur van Heliview presenteert het in opdracht van CMG uitgevoerde onderzoek naar ICT cost management en investeringsbeslissingen. Vervolgens gaat een groot aantal sprekers in op vragen zoals: 'hoe krijg ik inzicht in en grip op mijn ICT-kosten?'; 'waar kan ik zonder risico's op besparen?', en 'stuur ik op kosten of op toegevoegde waarde?'.

Het seminar sluit aan bij de recente economische ontwikkelingen die de resultaten van veel organisaties onder druk zetten. ICT-kosten maken een steeds groter deel uit van de operationele kosten van een onderneming. Tegelijkertijd hangt het wel of niet behalen van de bedrijfs-doelstellingen steeds vaker af van de mate waarin de organisatie grip heeft op haar ICT-kosten en in staat is om toegevoegde waarde te creëren met nieuwe en reeds gedane ICT- investeringen.

Tijdens het seminar gaan sprekers van CMG, Heliview en andere partijen, waaronder KPN, Avandis, Fortis, Van der Hoop Effectenbank, Microsoft en Cisco, in op deze problematiek. Dagvoorzitter is prof. Dr. C. Verhoef van de Vrije Universiteit Amsterdam, die tevens een presentatie geeft over Quantitative IT Portfolio Management. Het middagprogramma bestaat uit twee 'tracks' met elk drie presentaties. Track 1 gaat over 'cost control & performance improvements' en het onderwerp van track 2 is 'investment decisions'.

Het seminar is bestemd voor Algemeen en Financieel Directeuren, Chief Information en Chief Operating Officers, Managers Business Development, Hoofden Automatisering en Controllers. Het vindt plaats van 9.30 tot 16.45 uur in Meeting Plaza Maarssen, Planetenbaan 100, 3606 AK Maarssenbroek. Meer informatie over het programma, aanvangstijden van de presentaties en de wijze van aanmelding, is te vinden op: http://www.heliview.nl/conferences.