Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht, 29-10-2002 Persberichten regio Limburg-Zuid 2e editie (HP 16.45) Dinsdag 29 oktober 2002

Margraten, homejacking.
In de nacht van maandag op dinsdag heeft in een woning aan Honthem te Margraten een inbraak plaatsgevonden. De toegang tot de woning werd verkregen nadat het slot in de voordeur werd verbroken. De bewoner werd omstreeks 06.15 uur wakker van een geluid op straat. Toen hij ging kijken bemerkte hij dat er in zijn woning een inbraak had plaatsgevonden. Uit de woning werden de autopapieren, de autosleutels, het rijbewijs en enkele honderden US dollars weggenomen. De voor de woning geparkeerde personenauto, een Volvo V 70 werd eveneens ontvreemd. De gedupeerde bewoner heeft van de inbraak en de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Maastricht, motordiefstal:
Dinsdagmorgen 29 oktober 2002 heeft vanaf het Stationsplein te Maastricht een motordiefstal plaatsgevonden. De 34 jarige eigenaar uit Maastricht parkeerde zijn motor daar omstreeks 11.15 uur en sloot deze middels een stuurslot en een kettingslot goed af. Ook stelde hij het antidiefstalalarm in werking. Toen hij na een kwartiertje terug kwam bleek zijn motor ondanks alle genomen voorzorgsmaatregelen toch te zijn gestolen. De eigenaar deed kort daarna bij de politieaangifte van zijn Honda type Fireblade.

Maastricht, winkeldiefstallen.
Een 63 jarige inwoner van Maastricht is dinsdagmorgen in een groothandel gevestigd aan de Punterweg te Maastricht betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Hij haalde uit een verpakking van vijf, drie pakjes zoetjes, ter waarde van enkele euros. De zoetjes betaalde hij niet aan de kassa waarna de politie werd gewaarschuwd. Aan het politiebureau werd tegen de winkeldief proces-verbaal opgemaakt. Hij kreeg een transactievoorstel van 115 euro aangeboden die meteen betaald werd.
Een 43 jarige Spaanse is dinsdagmorgen in een grootwinkelbedrijf aan de Grote Staat te Maastricht betrapt bij het plegen van een winkeldiefstal. Zij ontvreemdde bij de afdeling lederwaren een beurs die ze ontgemerkt, dacht ze, in haar tas liet verdwijnen. Nadat er niets afgerekend werd aan de kassa wilde zij het winkelbedrijf verlaten maar werd aan de uitgang ter verantwoording geroepen. De gewaarschuwde politie nam de winkeldievegge mee naar het politiebureau waar tegen haar proces-verbaal werd opgemaakt. Ook zij kreeg een transactievoorstel van 115 euro aangeboden.

Sittard, hennepkwekerij aangetroffen.
Dinsdagmorgen 29 oktober 2002 heeft de politie in een woning aan de Looimolenstraat te Sittard een hennepkwekerij aangetroffen. De politie kwam de kwekerij op het spoor omdat de omgeving behoorlijk naar de geur van hennep rook en de geur afkomstig bleek te zijn vanaf de betreffende woning. Vanmorgen werd daarom een onderzoek in de woning gedaan. Zowel in de kelder als de zolder werden nog wel de kweekruimten aangetroffen. Ook de groeilampen hingen er nog, maar er werden hier geen hennepplanten aangetroffen. Wel in een bij de woning behorend schuurtje. Daar werden 98 hennepplanten in een complete kwekerij aangetroffen. Verder trof de politie 12 assimilatielampen aan, ook de daarbij behorende 12 transformatoren, drie koolstoffilters, een tijdschakelaar, 2 afzuiginstallaties en een thermometer. Na monsterneming van de planten en na overleg met de officier van justitie werd de gehele kwekerij ontmanteld. Tegen de bewoonster werd proces-verbaal opgemaakt.

Sittard, siervissen overleden na verontreiniging vijver. In de nacht van maandag op dinsdag heeft een verontreiniging plaatsgevonden in een vijver behorende tot een woning aan de Vrangendael te Sittard. Vermoedelijk is dit gebeurd omdat er bewust diesel in de vijver werd gegooid. De tuin waarin de vijver is gelegen is geheel ommuurd en de verontreiniging kan dus niet per ongeluk hebben plaatsgevonden. De in de vijver aanwezige vissen, o.a. 35 koy-karpers en nog andere vissen kwamen hierdoor te overlijden. De 50 jarige eigenaar van de vissen heeft van de vernieling aangifte bij de politie gedaan. De eigenaar lijdt een schade van ongeveer 5000 euro. Geleen, vrachtauto gestolen.
In de nacht van maandag op dinsdag heeft op de Rijksweg Noord te Geleen een diefstal van een geparkeerde vrachtauto plaatsgevonden. De vrachtauto werd daar maandagnamiddag geparkeerd en dinsdagmorgen toen de chauffeur omstreeks 04.00 uur met de auto wilde gaan vetrekken bleek deze gestolen te zijn. De vrachtauto was geladen met 18 zandstenen schouwen, in diverse maten en diverse uitvoeringen. Zij waren op maat gemaakt voor klanten en zouden vandaag bezorgd gaan worden. De eigenaar van het bedrijf gevestigd aan de Oude Maastrichterweg te Geleen heeft van de diefstal bij de politie aangifte gedaan.

Voerendaal, snelheidscontrole.
Op de Valkenburgerweg te Voerendaal heeft dinsdagmorgen tussen 07.15 en 08.20 uur een snelheidscontrole plaatsgevonden. Van de 730 gecontroleerde motorvoertuigen bleken 59 bestuurders harder te rijden dan de toegestane snelheid van 50 km per uur. De hoogst snelheid die gemeten werd bleek 71 km per uur te zijn.

Brunssum, rijden onder invloed.
Tijdens een controle op de Koutenveld te Brunssum werd dinsdagmorgen omstreeks 12.00 uur een 75 jarige Amerikaanse staatburger gecontroleerd. Bij het eerste contact met de automobilist bleek deze naar het gebruik van alcohol te ruiken, welk alcoholgebruik werd bevestigd door een alcoholblaastest. Hij werd daarop meegenomen naar het politiebureau waar de ademanalyse een utslag gaf van 1.8 promille. Na overleg met de Officier van Justitie werd hem een transactievoorstel gedaan van 1000 euro welk bedrag meteen werd betaald. Na verhoor kon de automobilist huiswaarts. Zijn auto diende echter nog 9 uur te blijven staan in verband met het opgelegde rijverbod.

Heerlen, drie dievegges aangehouden.
De politie heeft vandaag kort na het middaguur drie vrouwen aangehouden die allen betrokken waren bij het plegen van een diefstal vanaf een marktkraam aan de Markt te Heerlen.
Kort na het middaguur werden vanaf een marktkraam, staande op de Markt te Heerlen, een aantal spijkerbroeken gestolen. De eigenaar van de marktkraam meldde de diefstal aan de politie en vertelde daarbij dat de diefstal vermoedelijk door vrouwen werd gepleegd. De politie die een onderzoek instelde naar de diefstal trof op de Dautzenbergstraat te Heerlen drie vrouwen aan. Een van de vrouwen was een bekende van de politie waarvan bekend was dat zij nog een hechtenisstraf van 11 dagen te ondergaan had. De vrouw werd daarop aangesproken en aangehouden. Zij bleek onder haar kleding een hagelnieuw dekbedovertrek verstopt te hebben. Waar vandaan dit gestolen werd moet nog uitgezocht worden.
Op dezelfde straat werden ook twee andere vrouwen aangehouden die de aangehouden vrouw vergezelden. Zij bleken elk een spijkerbroek onder hun kleding verstopt te hebben. Ook deze twee vrouwen werden daarop aangehouden. De aangetroffen spijkerbroeken bleken ontvreemd te zijn vanaf de marktkraam. De drie vrouwen zij door de politie ingesloten voor verder onderzoek. Het betreft een 33 jarige vrouw uit Kerkrade en een 46 en 30 jarige vrouw uit Heerlen. Tegen het drietal wordt proces-verbaal opgemaakt.