Programmabureau Advies Overheid.nl

Gemeente Dordrecht verkoopt E-Loket

De Gemeente Dordrecht heeft met het Web-Intake-Systeem (WIS) een uniek systeem ontwikkeld om via internet elektronische dienstverlening mogelijk te maken. Dordrecht wil graag continuteit in de ontwikkeling borgen en hulp bieden bij andere gemeenten.

Dit kan de gemeente niet zonder hulp realiseren. Zij heeft in Cap Gemini Ernst & Young een marktpartij gevonden die zorgdraagt voor de invoering bij andere gemeenten en voor het beheer en de verdere ontwikkeling van het Web-Intake-Systeem.

Tijdens de definitieve aanbestedingsprocedure kwam Cap Gemini Ernst & Young, als beste naar voren uit drie geselecteerde bedrijven. Het bedrijf werd geselecteerd op basis van hun visie op de elektronische overheid (toekomst en standaarduitwisseling), hun verkoop/implementatieplan en de hoogte van hun bod.

Het WIS stelt gemeenten in staat snel en persoonlijk verzoekschriften van burgers af te handelen. Dit levert een grote effectiviteit op in de uitvoering van handelingen en procedures worden verkort. Cap Gemini Ernst & Young stelt de WIS-standaard ter beschikking aan iedere gemeente die het wenst te implementeren door het open source aan te bieden. Gebruikers zullen deel uitmaken van een zogenaamde WIS User Groep (WUG) zodat gezamenlijke uitwisseling van expertise en zelf ontwikkelde componenten plaatsvindt. Tevens kunnen door de WUG keuzes worden gemaakt in de aard van de ontwikkeling van WIS en het gemeentelijk elektronisch loket in het algemeen. De Gemeente Dordrecht zal het eerste WUG-lid zijn.
(Persbericht gemeente Dordrecht)

www.ictu.nl