Ingezonden persbericht


Korps: Brabant-Noord, plaats: Den Bosch 29-10-2002 Brabant-Noord genomineerd voor Politie Innovatie Prijs 2002

Brabant-Noord genomineerd voor Politie Innovatie Prijs 2002

POWER van de Politie Brabant-Noord is een van de drie genomineerden voor de Politie Innovatie Prijs (PIP) 2002 die op 12 december wordt uitgereikt. Dit heeft de jury van de prijs vandaag bekend gemaakt. In totaal waren er 33 inzendingen. POWER staat voor Periodiek Overleg Werk en Resultaten. Het is een vernieuwend instrument in de sturing en monitoring van politiewerk dat direct invloed heeft op de veiligheid op straat. POWER kijkt naar cijfers tot op buurtniveau. In bijeenkomsten met politiemedewerkers worden de resultaten besproken en direct gekoppeld aan acties die veiligheid in buurten verhogen.

"Brabant-Noord is hard bezig met de veiligheid op straat. We zien deze nominatie als een landelijke erkenning van ons beleidsinstrument. En we zijn daar uiteraard erg blij mee," aldus plaatsvervangend korpschef mr. drs. R.E. Karg mpm.

De Politie innovatie Prijs 2002 wordt op donderdag 12 december uitgereikt tijdens een conferentie van het Netwerk voor Innovatie en Kwaliteit (N.I.K.). De winnaar ontvangt een bronzen beeldje van de kunstenaar Jits Bakker en een waardecheque van 12.500 euro.

Overige genomineerden

Naast politie Brabant-Noord zijn nog twee projecten van andere korpsen genomineerd:


-Gemeenschappelijke Aanpak Minderjarige MAatwerk (GAMMA); ingediend door het regiokorps Brabant-Zuid-Oost;


-Verbetering operationele informatievoorziening van het regionaal politiekorps Zuid-Holland-Zuid.