Rabobank Nederland

Veiligheid internet
Rabobank Nederland, 29/10/2002 04:20 PM

---

Op dit moment wordt in de media aandacht besteed aan de veiligheid van internet en aan internetbankieren in het bijzonder.

Wat in het televisieprogramma Netwerk op 28 oktober werd getoond, kan dat?
Ja, in theorie is dit mogelijk. We zijn echter wel van mening dat het in praktijk brengen van datgene wat er getoond is, vele malen complexer is dan gesuggereerd werd. Bovendien speelt dit voornamelijk in een kantoornetwerkomgeving.

Is internetbankieren veilig?
De Rabobank stelt de allerhoogste eisen aan de veiligheid en is van mening dat Rabo internetbankieren hieraan voldoet. Zoals we al vaker vermeld hebben, is 100% garantie nooit te geven. De veiligheidstechnieken die wij hanteren worden steeds opnieuw bijgesteld naar de laatste stand van de techniek. We volgen niet alleen de standaard technieken van internet, maar voegen hier ook eigen beveiligingsmethodieken aan toe.

Wat gebeurt er als er toch onterecht geld van mijn rekening wordt afgeschreven?
De kans hierop is naar onze mening bijzonder klein. Maar mocht u toch slachtoffer worden van deze vorm van criminaliteit, via een elektronische inbraak zoals door Netwerk werd gedemonstreerd, dan vergoeden wij uiteraard de daardoor ontstane schade.