Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT, 29 oktober

Team Altena:

Diefstal kentekenplaten
GIESSEN: Van een twee auto`s werden op 28 oktober aan de Burgstraat te Giessen de kentekenplaten ontvreemd. Het betrof de kentekenplaten RL-27-KN (afkomstig van blauwe Suzuki Alto) en de XT-JH-25 (afkomstig van rode Citroën Saxo).

Vernieling winkelruit
WERKENDAM: Aan de Nieuweweg te Werkendam werd op 28 oktober rond 23.00 uur een winkelruit ingeslagen. Getuigen zagen twee, vermoedelijk dronken, jongens weglopen. De politie stelde een buurtonderzoek in maar kon de jongens helaas (nog) niet achterhalen.

Poging diefstal uit vrachtwagens GIESSEN Bij een transportbedrijf aan de Expeditielaan te Giessen werden, in de nacht van dinsdag 28 oktober 2002, gaten in het hekwerk geknipt om op het terrein te komen. Van twee vrachtwagens werden de achter-kleppen geopend en van twee vrachtwagens werden de zeilen losgemaakt. De vrachtwagens werden doorzocht. Vooralsnog wordt er niets vermist.

Team Dongen:

Inbraak in kantoor
DONGEN: In een kantoorpand aan de Anjerstraat te Dongen werd in de nacht van dinsdag 29 oktober ingebroken. Men verschafte zich de toegang tot het pand door het verbreken van de ruit. Vanuit het gebouw is computerapparatuur gestolen.

Diefstal auto
DONGEN: In de nacht van dinsdag 29 oktober 2002 is uit de Frans Halsstraat in Dongen een personenauto gestolen. Het gaat om een rode Opel Kadett voorzien van het kenteken RB-10-YK. De auto staat inmiddels bij alle politiediensten en grensposten als gestolen gesignaleerd.

Team Geertruidenberg - Drimmelen:

Dronken amokmaker geeft agent kopstoot GEERTRUIDENBERG: Op dinsdag 29 oktober 2002 omstreeks 03.15 uur werd op de Stationsweg te Geertruidenberg een 28-jarige inwoner van Geertruidenberg door de politie aangehouden. Deze man was erg dronken en had kort tevoren geprobeerd in te breken in een bedrijf. Toen de verdachte door de eigenaar van het bedrijf werd betrapt ging hij deze met een ijzeren staaf te lijf. De eigenaar kon zich zelf op tijd in veiligheid brengen door zich in zijn in de nabijheid gelegen woning te verschansen. De dronken man heeft hierop aan de woning van de eigenaar diverse vernielingen aangericht, waarna hij opnieuw terug ging naar het bedrijf om daar de nodige vernielingen aan te richten. De man werd door de ter plaatse gekomen politie aangehouden. De buitenzinnen geraakte man zag nog kans om een van de agenten een kopstoot te geven. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt wegens inbraak, vernieling, bedreiging en mishandeling. De man is inmiddels weer in vrijheid gesteld. Hij schaamde zich voor zijn gedrag, waarvan hij zich niets meer kon herinneren. Hij heeft overigens ook zijn excuses aangeboden.

Tasjesroof
MADE: Op dinsdag 29 oktober 2002 omstreeks 00.30 uur werd een 41 jarige inwoonster van Made op de Kerkstraat te Made voor haar woning beroofd van haar handtas. De dader verdween naar zijn daad via de Marktstraat te Made waarna van hem elk spoor ontbreekt. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelheidscontrole
GEMEENTE DRIMMELEN: Op maandag 28 oktober 2002 controleerde de politie op snelheid op diverse locaties in de gemeente Drimmelen: Locatie: Crullaan in Made, van 09.52 tot 11.22 uur Passanten: 520,
Overtredingen: 25
Hoogste snelheid: 70 km per uur Locatie: Kerkdijk in Helkant, van 11.32 tot 13.02 uur Passanten: 170
Overtredingen: 24
Hoogste snelheid: 55 km per uur Locatie Spoorstraat in Hooge Zwaluwe, van 13.11 tot 14.41 uur Passanten: 255
Overtredingen: 29
Hoogste snelheid: 49 km per uur Locatie Dorpsstraat in Wagenberg, van 14,55 tot 15.55 uur, Passanten: 135
Overtredingen: 51
Hoogste snelheid: 63 km per uur

Twee verdachten net op tijd opgepakt RAAMSDONKSVEER: Op dinsdag 29 oktober 2002, omstreeks 02.00 uur arresteerde de politie twee mannen op de Haven te Raamsdonksveer. Ze waren vermoedelijk op inbrekerspad in de omgeving van de Haven te Raamsdonksveer. De beide mannen gedroegen zich verdacht toen ze met hun auto in de omgeving van de Haven rondreden. Een passerende getuige zag het verdachte gedrag van het tweetal en stelde politie in kennis. Toen de politie op de plaats aankwam zagen zij de twee mannen had rennend naar hun auto lopen. Ze konden geen verklaring geven voor hun aanwezigheid en hadden inbrekersgereedschap in hun bezit. Het duo is ingesloten voor nader onderzoek ingesloten. De politie heeft tot op heden echter geen aangiften van inbraken ontvangen. Beide verdachten zijn dan ook na verhoor weer in vrijheid gesteld. Vermoedelijk lichtte de getuige precies op tijd de politie in en heeft daarmee criminele activiteiten voorkomen.

Team Waalwijk:

Mobiele bellers bekeurd
WAALWIJK: In Waalwijk bekeurde de politie dinsdagochtend twee automobilisten, die tijdens het rijden niet handsfree belden. De politie stelde vast dat zij tijdens het rijden de mobiele telefoon bedienden en niet gebruik maakten van een zogenaamde car-kit. Ze krijgen ieder een bekeuring van 135,- Voor dit zelfde bedrag hadden ze overigens ook een car-kit kunnen aanschaffen.

Team Oosterhout:

Onder invloed achter het stuur OOSTERHOUT: Een 30-jarige inwoner uit Oosterhout werd maandagmiddag omstreeks 17:50 uur op het Wilhelminakanaal Zuid staande gehouden. Hij bleek in zijn auto te rijden terwijl hij teveel alcohol had genuttigd. Hij blies aan het bureau 420 ug/l. De politie vorderde zijn rijbewijs in en zond de man heen met een dagvaarding.

Bromfietscontrole
OOSTERHOUT: Op de Bredaseweg / Hertogenlaan / Effentweg controleerde de politie 27 brom/snorfietsen. Hiervan waren er 14 niet in orde. 12 x Vermogen (opgevoerd)
1x rem niet in orde
1x zadel los

1x verzekeringsplaatje
1x licht niet in orde
1x geen bromfietscertificaat
1x onverzekerd
Tegen de overtreders is proces-verbaal opgemaakt.

Bron: Jeroen Steenmeijer