Het Jonge Democraten-congres kan geen voorzitter kiezen

Op het landelijk congres van de Jonge Democraten staakten de stemmen tot twee keer toe bij het verkiezen van een nieuwe voorzitter. Beide kandidaat-voorzitters behaalden geen meerderheid van de stemmen en de functie van voorzitter bleef hiermee vacant. Ondanks het ontbreken van een voorzitter kijken de zeven andere landelijke bestuursleden met goede moed naar de toekomst. "We beschouwen onszelf allemaal een beetje als voorzitter, we gaan met zijn zevenen met veel goede ideeën en enthousiasme de komende periode de vereniging leiden.", aldus Daniëlle Paulssen, de woordvoerder van het nieuwe bestuur.

Op 26 en 27 oktober beleefden de Jonge Democraten een spannend landelijk congres in Utrecht. De bestuursverkiezing was een van de hoofdpunten op de congresagenda. Door het aftreden van vijf bestuursleden, waaronder voorzitter, penningmeester, algemeen secretaris en twee algemeen bestuursleden waren een aantal functies in het landelijk bestuur vacant. Voor het invullen van deze functies hadden zich negen leden kandidaat gesteld. Voor de functie van voorzitter waren er twee kandidaten. Er was voor geen van beiden kandidaten een meerderheid. Hierdoor kon de functie van voorzitter niet worden ingevuld. De andere zes kandidaten werden wel met een overweldigende meerderheid door de leden gekozen. Voor de functie algemeen secretaris is Carmen Rumt gekozen, voor de functie penningmeester Peter Luijten, voor de functie secretaris politieke zaken Bart Luijkx, voor de functie pers Komala Dubois, voor de functie scholing en vorming Marc de Droog en voor de functie organisatie Maaike Heijnen. Het bestuur wordt verder aangevuld met Daniëlle Paulssen, die op het vorige congres al als international secretaris was verkozen.

De Jonge Democraten beschouwen zichzelf niet als stuurloos. "Er zijn tijdens het congres wel zes nieuwe bestuursleden gekozen, die zich nu voor honderd procent gaan inzetten voor de vereniging.", aldus het nieuwe landelijk bestuur van de Jonge Democraten.



Ingezonden persbericht