ROBECO NEDERLAND BV

Robeco DuurzaamAandelen wijzigt benchmark

Rotterdam, 29 oktober 2002
PERSBERICHT


Per 1 november a.s. wijzigt Robeco de benchmark voor het fonds Robeco DuurzaamAandelen in de FTSE 4 Good index. Tot nu toe werd gebruik gemaakt van de SAM DJ index. Na de wijzigingen van 20 september 2002 bevat deze index echter ook aandelen van de tabaksindustrie en van wapenproducenten. Robeco DuurzaamAandelen sluit tabak- en wapenproductie uit, evenals de FTSE 4 Good.

Fondsmanager Erik Breen: 'Wij hebben een index gekozen die beter aansluit op het beleggingsbeleid dat door onze klanten wordt gewenst. Wij verwachten niet dat er substantiële wijzigingen in de relatieve performance optreden.'

Robeco DuurzaamAandelen is vanaf 9 februari 1999 aan de AEX in Amsterdam genoteerd. Het beheerd vermogen bedroeg per ultimo september EUR 104,9 miljoen. Het fonds heeft vanaf de start een outperformance ten opzichte van de benchmark laten zien.

Over Robeco
Robeco biedt producten en diensten aan op het gebied van discretionair vermogensbeheer en heeft een compleet aanbod van beleggingsfondsen voor een groot aantal institutionele en particuliere klanten wereldwijd. Het productaanbod van Robeco omvat Nederlandse en buitenlandse vastrentende en aandelenbeleggingen (wereldwijd, regionaal, in specifieke sectoren en landen en in opkomende markten), evenals gemengde portefeuilles, geldmarktfondsen en alternatieve beleggingen.
De fondsen voor de particuliere markt worden zowel direct door Robeco als door andere financiële instellingen verkocht. Een aantal beleggingsfondsen, inclusief het vlaggenschip Robeco, is genoteerd aan grote Europese aandelenbeurzen, zoals die van Amsterdam, Parijs, Frankfurt en Londen.

Robeco bedient haar klanten niet alleen vanuit haar hoofdkantoor in Rotterdam, maar heeft in Europa ook kantoren in Frankrijk, België, Luxemburg, Zwitserland, Duitsland en Spanje. In de Verenigde Staten heeft Robeco kantoren in New York, Chicago en San Francisco (Weiss, Peck & Greer), Boston (Boston Partners), White Plains (Sage Capital Management) en Toledo (Harbor Capital Advisors).

Robeco is het volledig onafhankelijk opererende centrum voor vermogensbeheer binnen de Rabobank Groep. De Rabobank heeft de hoogste waarderingen voor kredietwaardigheid van de grote ratinginstituten.

Ronald Florisson, Corporate Communications Robeco
010 - 224 28 10

0653 - 831 586
ronald.florisson@robeco.nl

29 okt 02 17:47