BASF

BASF versterkt positie in gewasbeschermingsmiddelen

BASF Aktiengesellschaft en Bayer CropScience AG zijn de verkoop overeengekomen van een pakket van gewasbeschermingsmiddelen.

Bij de verkoop is ook de nieuwe insecticide Fipronil inbegrepen en fungiciden voor toepassingen voor de behandeling van zaden.

Het pakket vertegenwoordigt een waarde van 1,33 miljard en leverde in 2001 een omzet op van 500 miljoen. Rekening houdend met licenties uit het verleden voor niet-landbouw toepassingen, heeft BASF 1,185 miljard aan Bayer CropScience betaald.

"Met deze acquisitie versterken we onze insecticide business, speciaal in de groeiende en aantrekkelijke markten voor specialiteiten. De business voor zaadbehandeling past ook goed bij onze nieuwe fungiciden, die zeker potentie hebben in deze markt", aldus Peter Oakley, lid van de Raad van Bestuur van BASF Aktiengesellschaft en verantwoordelijk voor Gewasbescherming & Voeding

Fipronil is een insecticide van de nieuwe klasse phenyl pyrazolen en heeft een brede werking. Het werkt zeer goed tegen de belangrijkste schadelijke insecten in de landbouw en bij de bestrijding van schadelijke planten.

In de afgelopen jaren heeft Fipronil een sterke groei laten zien in de markt. Fipronil is sinds kort gecertificeerd en wordt verkocht in 70 landen. De fabrieken voor de productie van plantbeschermende producten, inclusief Fipronil in Elbeuf, Frankrijk, zijn onderdeel van de transactie.

"Met de koop van de Fipronil package krijgen we toegang tot aantrekkelijke markten, het versterkt onze positie als bevoorrechte partner van onze klanten en de gehele waardenketen," zegt Hans W. Reiners, hoofd van de divisie Gewasbeschermingsmiddelen van BASF.

De transactie behoeft nog de goedkeuring van de verantwoordelijke autoriteiten.

Met een omzet van 3,5 miljard in 2001, is de divisie Gewasbeschermingsmiddelen van BASF, met haar hoofdkantoor in Mount Olive, Verenigde Staten, één van de grootste aanbieders van herbiciden, fungiciden en insecticiden.

Gebaseerd op haar brede ervaring in R&D, productie, marketing en verkoop, is de visie van BASF´s Landbouwdivisie om tot de meest innovatieve ondernemingen ter wereld te behoren. BASF wil dit realiseren door de landbouwproductie te optimaliseren, de voeding te verbeteren om uiteindelijk zo de leefkwaliteit voor de groeiende wereldbevolking te waarborgen.

BASF is één van de wereldwijd leidende ondernemingen in de chemische industrie. Door innovatie en groei wil de onderneming haar waarde laten stijgen. BASF biedt haar klanten een breed assortiment van producten; van hoogwaardige chemicaliën, kunststoffen, kleurstoffen en pigmenten, dispersies, voertuig- en industrielakken, gewasbeschermingsmiddelen en fijnchemicaliën, tot aardolie en aardgas.

De Verbundstrategie is een van de bijzondere sterkten van BASF. Met de uitvoering van deze strategie realiseert de onderneming aanzienlijke kostenbesparingen. Op lange termijn levert dat onderscheidende voordelen op ten opzichte van haar concurrenten. In 2001 realiseerde BASF een omzet van rond 32,5 miljard euro en had het concern 90.000 medewerkers in dienst. BASF is aan de beurs genoteerd in Frankfurt (BAS), Londen (BFA), New York (BF), Zürich (BAS) en Parijs (BA).

Forward-looking statements
This release contains forward-looking statements under the U.S. Private Securities Litigation Reform Act of 1995. These statements are based on current expectations, estimates and projections of BASF management and currently available information. They are not guarantees of future performance, involve certain risks and uncertainties that are difficult to predict and are based upon assumptions as to future events that may not prove to be accurate. Many factors could cause the actual results, performance or achievements of BASF to be materially different from those that may be expressed or implied by such statements. Such factors include those discussed in BASF's Form 20-F filed with the Securities and Exchange Commission. We do not assume any obligation to update the forward-looking statements contained in this release.

BNL 28 okt 2002

---

Voor nadere informatie:

BASF Nederland B.V.
Barbara Onsman-van Logtestijn
tel: 026 - 3717 457
fax: 026 - 3717 203