Akzo Nobel

Akzo Nobel koopt Duitse start-up in organische metalen

Arnhem, 29 oktober 2002 Akzo Nobel High Purity Metalorganics (HPMO), een onderdeel van Akzo Nobel Polymer Chemicals, heeft de positie in de markt voor compound-halfgeleiders versterkt door de overname van Mochem GmbH. HPMO is actief op het gebied van organische metalen voor halfgeleiders in opto-elektronica. Mochem is een op technologie georiënteerde startende onderneming die op dit terrein aanvullende producten en kennis biedt.

Deze kleine overname is in lijn met Akzo Nobels strategie zich te richten op segmenten van de chemische industrie die zich kenmerken door superieure technologie. Verdere groei vindt plaats door selectieve acquisities, aldus Dag Strömqvist, in de Raad van Bestuur van Akzo Nobel verantwoordelijk voor de chemische activiteiten.

Deze stap past in ons beleid om producten en diensten voor de compound-halfgeleiderindustrie uit te breiden en te ontwikkelen, verklaarde Bob Viehweger, Vice President Research and Business Development van Polymer Chemicals. High Purity Metalorganics is een van onze mondiale activiteiten met een hoog groeipotentieel. Door de overname krijgen wij een excellente combinatie van producten en kennis op het gebied van fabricage en engineering met geavanceerde kennis op het gebied halfgeleiders en een mondiaal verkoop- en logistiek netwerk. Dit is een verdere stap in onze langetermijnplannen om de ontwikkeling van de activiteiten in compound-halfgeleiders optimaal te bevorderen.

De activiteiten worden in zowel Houston (Texas, Verenigde Staten) als Marburg (Duitsland) voortgezet. Het hele team van Mochem gaat over naar de gecombineerde onderneming.

Internet: www.akzonobel.nl; www.anhpmo.com

Corporate Media Relations: tel. 026 - 366 4343