Politie Hollands Midden


Postbus 4240 · Hollands Midden
2350 CE Leiderdorp · Bureau Communicatie
Telefoon 071 - 5459800
Fax 071 - 5459326
Afkomstig van: Verboon, Yvette
Datum: 29 oktober 2002
·

VAN DINSDAG 29 OKTOBER TOT EN MET VRIJDAG 1 NOVEMBER IS DE PERSVOORLICHTING TE BEREIKEN ONDER TELEFOONNUMMER 071 - 5459870.

Snelheids- en roodlichtcontrole Sassenheim
De politie heeft tussen woensdag 23 oktober 14.00 uur en vrijdag 25 oktober 19.20 uur op de Van Pallandlaan een snelheids- en roodlichtcontrole met radarapparatuur gehouden. Het aantal passanten was12559. Daarvan waren 329 bestuurders in overtreding. 14 voor roodlicht en 315 voor snelheid. De hoogstgemeten snelheid was 96 km/u terwijl op deze weg de maximum toegestane snelheid 50 km/u is.

Dodelijk verkeersongeval Sassenheim
Een 22-jarige Leidse is op maandag 28 oktober omstreeks 21.30 dodelijk verongelukt na een ongeval op de Rijksweg A44. De Leidse reed tijdens rijlessen met de motorfiets bij het nemen van een afslag in de richting van de Haarlemmertrekvaart rechtdoor de berm in tegen een lantaarnpaal. De Leidse werd overgebracht naar het LUMC waar zij later aan haar verwondingen is overleden.

Snelheidscontrole Hillegom
De politie heeft tussen woensdag 23 oktober 14.40 uur en vrijdag 25 oktober 22.35 uur op de Leidsestraat een snelheidscontrole met radarapparatuur gehouden. Het aantal passanten was 19223. Daarvan waren 787 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 115 km/u terwijl op deze weg de maximum toegestane snelheid 50 km/u is.

Aanhouding na mishandeling Hillegom
De politie heeft op maandag 28 oktober omstreeks 23.30 uur een 34-jarige Hillegommer aangehouden wegens mishandeling van zijn 31-jarige vriendin uit Hillegom. De politie werd gealarmeerd nadat de vrouw op de Vinkenlaan door de Hillegommer werd mishandeld. De politie hield de man op de Hoofdstraat aan. De vrouw liep diverse verwondingen op in het gezicht en aan de arm. Een 42-jarige plaatsgenoot werd eveneens aangehouden nadat hij zich herhaaldelijk bleef bemoeien met het onderzoek en niet voldeed aan een verzoek van de politie weg te gaan.

Eenzijdig verkeersongeval en rijden onder invloed Oegstgeest
De politie heeft op dinsdag 29 oktober even na 00.00 uur een 41-jarige automobilist uit Noordwijkerhout aangehouden na een eenzijdig ongeval en het rijden onder invloed van alcohol. De politie kreeg de melding dat een automobilist tegen een verkeerspaal gereden was. De Noordwijkerhouter reed vanaf de Geversstraat de rotonde op in de richting van de Rijnzichtweg. Ter hoogte van de afslag met de Rhijngeesterstraatweg reed de automobilist rechtsaf het fietspad op tegen een verkeerspaal en vervolgens het plantsoen in. De automobilist bleef ongedeerd. Een blaastest gaf een uitslag aan van 880 ug/l terwijl de limiet 220 ug/l is. Tegen de automobilist wordt proces verbaal gemaakt. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd en kreeg hij een rijverbod van elf uur.

Ongeval Warmond
Op maandag 28 oktober omstreeks 08.31 uur reed een 33 jarige bestuurster uit Lisse over de Herenweg. Op het moment dat zij linksaf de Laan van Oostergeest op wilde rijden werd zij van achteren aangereden door een 40-jarige bestuurster uit Warmond. Door de aanrijding schoot het voertuig van de bestuurster uit Lisse door en kwam tegen een lantaarnpaal tot stilstand. Beide bestuursters liepen hierbij lichte verwondingen op.

Aanrijding Warmond
Op maandag 28 oktober omstreeks 16.30 uur fietste een 38-jarige vrouw uit Leiden over de Herenweg. Zij werd gepasseerd door een 55-jarige bestuurder van een voertuig met aanhangwagen uit Alphen aan den Rijn. Bij het passeren schampte de wielkast van de aanhangwagen de fietser waardoor zij ten val kwam. De fietser werd met een vermoedelijk gebroken arm overgebracht naar het LUMC te Leiden.

Ten val tijdens rij-examen Oegstgeest
Op maandag 28 oktober omstreeks 10.27 uur reed een 38-jarige bestuurster van een motorfiets uit Alphen aan den Rijn over het parkeerterrein van een tankstation, gelegen aan de Rijksweg A44. Tijdens bijzondere manoeuvres tijdens het verkeersexamen kwam bestuurster ten val. Zij liep hierbij een heupfractuur op.

Inbraak woning Leimuiden
In een woning aan de Nokweg werd tussen zondag 27 oktober 19.00 uur en maandag 28 oktober 13.15 uur ingebroken. Aan de achterzijde van de woning werd een deur geforceerd. Hierna is de gehele woning doorzocht. Weggenomen werd een aantal sieraden.

Brand Nieuwerkerk aan den Ijssel
Op maandag 28 oktober omstreeks 14.34 uur ontstond er een brand in een pand aan de 2e Tochtweg. In het pand waren ongeveer 20 auto's aanwezig waarvan er 4 door de eigenaar zelf in veiligheid kon worden gebracht. Nadat de brandweer ter plaatse was, was de brand snel onder controle. Onderzoek naar de oorzaak zal door de politie worden ingesteld.

Aanrijding Gouda
Op maandag 28 oktober omstreeks 16.20 uur reed een 20-jarige bestuurder, uit Gouda met zijn auto over het Margrietplein. Plotseling kwam vanachter een flatgebouw een 4-jarige fietser uit Gouda die de auto niet meer kon ontwijken. Een aanrijding was het gevolg. De fietser liep hierbij lichte verwondingen op.

Aanrijding en rijden onder invloed Boskoop
Op maandag 28 oktober omstreeks 16.50 uur reed een 33-jarige bestuurder van een auto uit Boskoop over de Den Ham in de richting van Waddinxveen. Op dat moment stond er op deze rijstrook een file richting Waddinxveen. De bestuurder sloeg hierop linksaf om een inrit op te gaan. Bij het linksaf slaan zag hij een 16-jarige bromfietser uit Gouda over het hoofd die over het parallel gelegen fietspad reed. De bromfietser kon de auto niet meer ontwijken waardoor het voertuig in de flank werd geraakt. De bestuurder van de auto heeft een blaastest ondergaan. Op het politiebureau is de bestuurder een ademanalyse ondergaan die een uitslag had van 440 ug/l (limiet 220 ug/l). De bromfietser werd met letsel aan knieën en buik overgebracht naar het Groene Hartziekenhuis te Gouda. Tegen de bestuurder van de auto wordt proces-verbaal opgemaakt.