Ingezonden persbericht

HITMA introduceert nieuw drinkwaterbehandelingssysteem

UITHOORN, 20021029 -- Voor het behandelen van grond- en oppervlaktewater tot drinkwater heeft Pall een nieuw microfiltratiesysteem ontwikkeld: het Pall Aria waterbehandelingssysteem. Door de unieke Pall Microza holle vezel membraanmodules is het systeem uitermate geschikt voor het verwijderen van troebelheid (TDS), bacteriën, cysten, ijzer en mangaan uit grond- en oppervlaktewater. De HITMA-groep in Uithoorn brengt als exclusieve leverancier van de Pall-producten dit Aria drinkwaterbehandelingssysteem in Nederland op de markt.

Door het grote actieve oppervlak van de afzonderlijke holle vezel modules is het Aria-systeem geschikt voor een capaciteit tot 75 m3 per uur. Deze hoge productiesnelheid is mogelijk doordat de toegepaste membranen een zeer hoge permeabiliteit hebben. Bovendien heeft het 0,1 micron PVDF-membraan een lange levensduur en een uitstekende chemische resistentie tegen chloor, ozon en andere oxidanten, zuren en basen. De air scrubbing- en reverse flush-technologie zorgen voor lage operationele kosten.

De Pall Aria microfiltratiemembraansystemen zijn gecertificeerd als 'full system' volgens de ANSI/NSF 61 specificatie en voldoen aan de EPA-richtlijnen voor veilig drinkwater. Naast drinkwaterproductie is het Aria-waterbehandelingssysteem ook geschikt voor industriële toepassingen en afvalwaterbehandeling.

Voor meer informatie is over de Aria-systemen is Hennie de Oude de contactpersoon binnen de HITMA-groep (0297-514722).



Ingezonden persbericht