Ingezonden persbericht

Directe Democraten registreren voor verkiezingen

Bindende kamerstem via WWW

AMSTERDAM, 20021029 -- Met de zetels die u de DD in de komende tweede kamer verkiezingen geeft kunt u na die verkiezingen, via onder andere de DD website, over tal van onderwerpen direct zelf in de tweede kamer stemmen. Het resultaat van deze stemming is bindend voor de DD kamerleden.

Om een geldige stem uit te brengen moet u eerst een aantal vragen over het onderwerp waarover u stemt juist beantwoorden. De DD zorgt daarmee voor kwalitatief hoogwaardige stemmen van die mensen die werkelijk betrokkenen zijn bij beslissingen. Ook de gestelde vragen om geldig te kunnen stemmen komen via een democratisch internet forum tot stand.

De DD zijn hiermee de enige partij die direct op 22 januari 2003 een positieve politieke hervorming garandeert. Zelfs al krijgen de DD slechts 1 zetel, dan hebben de DD daarmee toch al direct een uiterst krachtige referendum vorm ingevoerd. Dit is een revolutie, waarbij een kleine partij grote invloed heeft op de andere kamerleden en de volksvertegenwoordiging dwingt de werkelijke actuele volkswil uitgebracht via de volksraadpleging te horen.

De DD achten uw stem, betrokkenheid, mandaat en expertise hoog en werkelijk onmisbaar voor al die moeilijke beslissingen die het Nederlandse volk nu snel moet nemen. Afgelopen jaren is het duidelijk geworden dat het huidige stelsel niet representatief en slagvaardig is en het te vaak zorgt voor besluiten die onjuist of te traag zijn of onvoldoende draagvlak hebben bij de bevolking. Een te groot deel van de stemmende kiezers kan zich hierdoor niet identificeren met de partij waarop ze stemmen. Er zijn vaak vele onderwerpen die u belangrijk vindt terwijl er slechts een beperkt aantal partijen is waarop gestemd kan worden. Hierdoor bent u vaak al van te voren gedwongen om enkele voor u belangrijke punten te laten vallen. Verder moet u maar afwachten wat de door u gekozen partij later echt doet met de zaken waarvoor u voor hen gekozen hebt. Eenderde van de kiesgerechtigden gaat hierdoor zelfs niet meer naar de stembus. De DD biedt u een alternatief, waarbij u na 22 januari niet nogmaals de straat op moet om uw mening duidelijk te maken, maar gemakkelijk via de zetel van de DD uw mening via een internet enquête doorgeeft.

De DD is een Meta partij. De verschillen tussen links en rechts vervallen doordat per onderwerp dat u belangrijk vindt naar u geluisterd wordt in de Tweede Kamer. De DD kamerleden representeren uw mening altijd als dit de mening van de meerderheid van de stemmen op de DD website is. De politieke mening van de DD fractie is primair van formele procedurele (ofwel politiekorganisatorische) invloed. De DD wil primair dat het Nederlandse volk haar soevereiniteit terug krijgt en dat de kwaliteit van de besluitvorming verbetert.

De DD werken met bewezen technologie die u ook vind bij internet bankieren en dergelijke. Als u uw geld toevertrouwd aan internet bankieren, 06-quizzen en de pinpas, kunt u op deze technologie vertrouwen. U ontvangt desgewenst een stemafschrift ter controle.

info@directedemoctraten.nl