Ingezonden persbericht

Persbericht
Betreft: Cupido Tickets versus Euro 2000.

Datum: 29 oktober 2002.

Op 11 oktober jl. diende voor de president van de rechtbank te 's Hertogenbosch een Kort Geding, aangespannen door Cupido Tickets tegen Euro 2000 i.v.m. een voorschot op de schadeclaim van Cupido Tickets. De uitspraak is bepaald op vandaag, 29 oktober.

De schade waarvan vergoeding wordt gevorderd is het gevolg van een uitspraak van de rechter in kort geding d.d. 9 juni 2000, een uitspraak die op 28 juni 2001 door het Gerechtshof te Amsterdam is vernietigd. Door het - achteraf vernietigde - vonnis was voor Cupido Tickets verdere bedrijfsvoering onmogelijk met zeer grote financiële schade voor het bedrijf. De rechter in kort geding heeft nu, vandaag, bepaald dat Cupido de uitspraak in de bodemprocedure heeft af te wachten en heeft om die reden de vordering afgewezen.

Inmiddels is de uitspraak bestudeerd. Daaruit blijkt, dat de president van de rechtbank in 's Hertogenbosch de president van de rechtbank Amsterdam volgt, in plaats van die van het Gerechtshof te Amsterdam. Het Gerechtshof aldaar had de uitspraak van de president nu juist vernietigd. Dit betekent, dat de uitspraak van het Gerechtshof door de president te 's Hertogenbosch wordt gepasseerd. Cupido zal de zaak daarom voorleggen aan het Gerechtshof te 's Hertogenbosch in hoger beroep.

Cupido: "De schade zal hierdoor verder toenemen. Deze komt uiteindelijk voor rekening van Euro 2000. Het is daarom de vraag, hoe positief deze uitspraak is voor Euro 2000. Men krijgt uiteindelijk toch de rekening gepresenteerd. Het is jammer dat ik nog langer moet wachten. Ik had een meer praktische uitspraak van de president verwacht".

Behalve een financiële catastrofe was de vernietigde uitspraak van 9 juni 2000 voor Cupido ook een fysiek en psychisch drama. Voor betrokkene en zijn gezin breekt nu opnieuw een zware periode aan. Naar verwachting kan de bodemprocedure nog maanden of zelfs jaren in beslag nemen.

Cupido Tickets

telf. 020-4686868
auto 020-4686868