Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hotspot.nl - de actuele informatiebron voor draadloos internet en Wi-Fi

Eindhoven, 29 oktober 2002

Supersnelle draadloze toegang tot het internet is de trend in de ICT-industrie. Om alle ontwikkelingen helder en overzichtelijk in beeld te brengen heeft Peter Kentie de site www.hotspot.nl gelanceerd. Op www.hotspot.nl staat het actuele nieuws en de meest spraakmakende ontwikkelingen over draadloze netwerken, Wi-Fi, Wireless Lan en uiteraard hotspots in een overzichtelijk vormgegeven weblog. Dagelijks geselecteerd om een actuele indruk van de ontwikkelingen van deze nieuwe industrie op een inspirerende en kritische wijze weer te geven. Een uitgebreide en actuele lijst met verwijzingen naar stedenprojecten, leveranciers, technologie en beveiliging staat ook op de webpagina.

Wireless revolutie
Het internet wordt momenteel bevrijdt van de kabels en stekkers en biedt de gebruiker letterlijk alle bewegingsruimte. De mobiele gebruiker krijgt anytime, anyplace en anywhere toegang tot het internet dankzij de ontwikkeling genaamd Wi-Fi of Wireless Fidelity. Deze revolutionaire techniek maakt het mogelijk om (internet)dataverkeer met snelheden van bijna 1,5 Megabyte per seconde via radiogolven te versturen. De aanleg van een draadloos netwerk, ofwel Wireless LAN of WLAN, staat iedereen vrij aangezien er geen licentiekosten aan de overheid betaald moeten worden. Wi-Fi is dus een gratis draadloze internetverbinding die supersnel internetten via de ether mogelijk maakt op een frequentie die wereldwijd voor publiek gebruik is vrijgegeven. Het ontvangstgebied van een draadloos netwerk heet een hotspot . De titel van de website, Hotspot.nl, is daarom toepasselijk voor dit thema.

Draadloos breedband voor werk en plezier
De toepassingsmogelijkheden van Wi-Fi zijn onbeperkt en zullen zeker effect hebben op de ontwikkelingen in de telecom- en internet-industrie. De Wi-Fi technologie wordt steeds populairder in het bedrijfsleven. Het systeem stelt medewerkers in staat om in een kantoorcomplex draadloos met elkaar en met het bedrijfs(computer)netwerk of het internet te kunnen communiceren. Tevens biedt een draadloos netwerk de moderne thuiswerker toegenomen mobiliteit en comfort. Bovendien zijn draadloze verbindingen snel en eenvoudig aan te leggen en te verhuizen. Publieke ruimtes zoals cafés en restaurants zijn ook ideale locaties voor openbare hotspots. Voor zakenmensen zijn hotels, wegrestaurants en treinstation- en vliegveld-lobbies de ideale locaties voor draadloze netwerken.

Wireless city projecten
De opkomst van vrij toegankelijke draadloze netwerken in wijken en steden is ook in Nederland zichtbaar. Deze inzet van Wi-Fi door eindgebruikers in projecten als Wireless Leiden, Utrecht, Arnhem en Almere toont het enorme potentieel van WLANs en zal het in dicht bevolkte gebieden een (commerciële) bedreiging vormen voor UMTS. Draadloos internetten zal een hoge vlucht nemen, volgens Gartner zijn er nu al 2 miljoen Wi-Fi gebruikers. En dus speelt ook de consumentenelectronica op deze ontwikkeling in met de ontwikkeling van draadloze (rand)apparatuur als camera s, lcd projectoren, etc. Alle significante ontwikkelingen en projecten, zowel op lokaal als internationaal gebied, kunt u dagelijks volgen op de website www.hotspot.nl .

Over Peter Kentie
Peter Kentie is een vooraanstaand webdesigner en auteur van de bestseller Webdesign in de praktijk uitgegeven door Pearson Education. Hij is werkzaam als creative director bij ilse Media.

Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met:

Peter Kentie:
e-mail: info@hotspot.nl
website: http://www.hotspot.nl