Productschap Wijn

Nieuws

Exclusieve rondreis door Zuid-Afrika van 29 oktober t/m 21 november 2002

OPROEP NEDERLANDS WIJNGILDE

Zij die veel van de wereld hebben gezien beweren vaak dat Zuid-Afrika het mooiste land ter wereld is. Een overdreven stellingname dacht - ik totdat ik het land uitgebreid zelf bezocht.

Inderdaad, Zuid-Afrika is een fabuleus en waarlijk schitterend land met ongelooflijk fraai natuurschoon en grootste, weidse vergezichten. De enorme variatie in landschappen en het aangenaam milde klimaat maken Zuid-Afrika tot een van de meest aantrekkelijke landen om te bezoeken. Niet voor niets luidt de slagzin: "South-Africa, A World in One Country".

In oktober a.s. heb ik weer een exclusieve rondreis gepland die u op niveau laat kennis maken met de diverse facetten van dit land. We vertrekken op dinsdag 29 oktober en komen na 24 dagen terug op donderdag 21 november. We gaan met minimaal 18 en maximaal 24 personen.

Wij vliegen rechtstreeks vanaf Amsterdam per KLM naar Kaapstad. Per bus vertrekken we direct naar de parel van het wijnbouwgebied PAARL, waar we een week te gast zullen zijn in een perfect verzorgd hotel. In de directe omgeving van Paarl/Stellenbosch bezoeken wij vooraanstaande estates, waaronder het wonderschone Klein Constantia. Als break rijden we na een aantal dagen via de Chapman's Peak Drive naar het natuurreservaat Kaap de Goede Hoop. Vervolgens verlaten we na een leerzame wijn/studieweek Paarl om te beginnen aan de paradijselijke tuinroute. We rijden via Robertson, Oudshoorn, met z'n struisvogelfarms, richting George. Van hieruit nemen we de Choo-Tjoe stoomtrein naar Sedgefield. Pootje baden of walvispotten in Plettenberg Bay. Tsitsikama National Park en Kariega Park zult u nooit van uw leven meer vergeten. Vervolgens rijden we door naar Zuurberg Mountain Reserve. We bezoeken het Addo Elephant's Park. Hier ziet u de laatste grote olifantenkuddes, die ooit de Oost Kaap bewoonden. In het Shamwari Park gaan we in open safariwagens op zoek naar de "big five". Dit onder toezicht van ervaren gidsen. Vervolgens gaan we - inmiddels de 22e dag - richting Port Elisabeth vanwaar we per binnenlandse vlucht naar de Metropoop Kaapstad vliegen. Twee dagen later inchecken bij de KLM-balie om de volgende dag weer in Amsterdam te kunnen zijn.

Wilt u meer weten over deze indrukwekkende rondreis, waarvan de prijs, op basis van B & B, tussen 2200 en 2300 EURO zal bedragen? Neem dan contact op met:

Het Nederlandse Wijngilde,
Landelijk wijnmeester Jan A. Verwey
tel. 0346-561820
e-mail: ja.verwey@12move.nl


Copyright © 1996-2002 Productschap Wijn / Wijninformatiecentrum