Mojo Concerts

ZZ Top, de wereldwijd bekende rock&roll groep uit Texas, geeft op dinsdag 29 oktober a.s. een eenmalig concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. Het is alweer meer dan vijf jaar geleden dat ze voor het laatst te zien waren in Nederland.

ZZ Top is de enige rock&roll groep die na drie decennia nog steeds met haar originele bezetting speelt, een jubileum wat ze gevierd hebben op het in 1999 uitgebrachte 'XXX'. De wereldwijde tour om dit jubileum samen met haar fans te vieren heeft de band moeten onderbreken door ziekte van bassgitarist Dusty Hill. Hun belofte aan de Europese fans deze tour alsnog af te maken, komen ze dit najaar na.

ZZ Top heeft haar populariteit voornamelijk te danken aan haar energieke live-optredens. Een band waarbij het goed springen, zingen en zuipen is, een volksband. Dat is al zo sinds 1970, wanneer ex Mobing Sidewalks-gitarist Gibbons en de voormalige American Blues-leden Hill en Beard de koppen bij elkaar steken en zich concentreren op ouderwetse, drassige bluesschema's.
De grote doorbraak voor deze Motörheads van de countryrock komt echter pas in '83 met het album 'Eliminator'. De grote hit 'Gimme All Your Lovin' en de schitterende videoclips die de plaat vergezellen, bezorgen ZZ Top wereldwijd enorm succes.

ZZ Top + special guests
Dinsdag 29 oktober 2002
Heineken Music Hall - Amsterdam
Aanvang: 20.00 uur
Entree: EUR 35 (excl. servicekosten)

Kaartverkoop begint aanstaande zaterdag om 10.00 uur door Ticket Service via de grotere postkantoren, VVV's en GWK's, 0900-300.1250 (EUR 0,45 p.m), https://tickets.lvp.nl/res.php?vn=4457&origin=6 en de bekende voorverkoopadressen.