SARA


Donderdag 4 juli, 2002

POWER4 workshop

WTCW, Amsterdam

29 - 30 oktober 2002


1. SARA en IBM organiseren een POWER4 workshop

SARA en IBM organiseren gezamelijk een workshop over hoe de maximale performance te halen uit het IBM cluster 1600 systeem (SOLO) bij SARA. De workshop zal zich concentreren op het halen van een maximale performance op p690 Regatta systemen.
De workshop wordt gepresenteerd door mensen van ACTC (Advanced Computing Technology Center) van het IBM Watson Research Center www.research.ibm.com/actc/.

De workshop is bedoeld voor de huidige en toekomstige gebruikers van de p690 Regatta systemen bij SARA, maar ook andere gebruikers in Nederland van IBM p690 systemen zijn welkom.


2. Waar en wanneer


De workshop zal gehouden worden op het WTCW terrein in de Watergraafsmeer in Amsterdam op 29 en 30 oktober 2002, dus noteer deze data alvast in uw agenda.


3. Inschrijving

U kunt inschrijven voor de workshop door het sturen van een e-mail naar power4@hec.sara.nl met in het Onderwerp veld: Registration for IBM POWER4 workshop
Vermeld in de e-mail a.u.b uw naam, adres en instelling waar u werkt.

De uiterste datum van inschrijving is vrijdag 27 september 2002. Het aantal deelnemers is beperkt tot 40 en inschrijvingen zullen in volgorde van ontvangst worden geaccepteerd.

Aan de inschrijving zijn geen verdere kosten verbonden.


4. Voorlopig programma

De onderwerpen die in de workshop aan bod zullen komen zijn:
* POWER4 Architecture Review

* POWER4 Uniprocessor Optimization

* Using the Hardware Performance Counters
* Important Compiler Switches and Environment Variables
* AIX-based Performance Tools

* Performance Libraries (MASS, ESSL, etc.)
* Debugging and Performance Tools

* Shared Memory Programming and Optimization
* OpenMP Issues and Performance

* Pthreads Issues and Performance

* MPI Usage on Regatta

* Using MPI with OpenMP

Mochten er andere onderwerpen zijn waar u meer over wilt weten en die niet op deze lijst staan, laat het dan even weten want het programma kan nog aangepast worden.

Er is een mogelijkheid om specifieke problemen met eigen programma's te bespreken. Wilt u in dat geval s.v.p. van te voren de details hiervan opsturen, zodat de mensen van ACTC er zich op voor kunnen bereiden. De tijd die aan dergelijke problemen besteed kan worden zal echter beperkt zijn.

Indien het programma het toelaat zal er tijd vrijgemaakt worden voor hands-on oefeningen en tests op een van de POWER4 servers bij SARA.

Aangezien we zelf slechts een beperkt aantal toegangspoorten beschikbaar kunnen stellen verzoeken we iedereen die in het bezit is van een laptop (met wireless ethernet) om deze mee te nemen.


---

SARA Reken- en Netwerkdiensten / SARA Computing and Networking Services
Postbus 94613 NL-1090 GP Amsterdam - Kruislaan 415, NL-1098 SJ Amsterdam
Tel. (31) 020 5923000 - Fax (31) 020 6683167