Stichting Bouw Research

Symposium Innovatief Renoveren: Is het einde van de nieuwbouw in zicht?

Met de realisatie van de VINEX-locaties zal naar verwachting over enkele jaren het aandeel van nieuwbouw in de woningmarkt minder dan 1% zijn. Als gevolg van ruimtegebrek zullen woningzoekenden zijn aangewezen op de bestaande voorraad. En omdat de kwaliteit daarvan niet beantwoordt aan de modernste eisen, is in de nabije toekomst een belangrijke rol weggelegd voor verbouw, aanbouw, opbouw, inbouw, uitbouw. Kortom, voor renovatie.


---

Als toonaangevend kenniscentrum voor de bouw volgt SBR deze ontwikkelingen nauwgezet. Duidelijk is dat er in de bouwwereld een groeiende behoefte bestaat aan praktische en theoretische ondersteuning op dit terrein. SBR voorziet hierin door de introductie van een nieuw handboek, Referentiedetails Renovatie, dat eind november zal verschijnen.

Een goede aanleiding om dit onderwerp breder onder de aandacht te brengen. Dat doet SBR door een symposium te organiseren met als thema 'Innovatief Renoveren'. Speciaal bedoeld voor woningcorporaties, architecten, bouwkundig adviesbureaus, bouwbedrijven en gemeenten. Tijdens dit symposium wordt het eerste exemplaar van Referentiedetails Renovatie overhandigd aan André Thomsen, hoogleraar aan de TU Delft.

Sprekers zijn André Thomsen, Nico Hendriks, Jos Lichtenberg en Jan van Strijp. Experts die elk vanuit theoretische kennis of praktische ervaring een interessante bijdrage leveren aan de discussie over renovatie. Aan de orde komen zaken als beleidsontwikkeling, kostenbeheersing, levensduurverlenging, woningindeling en detaillering. Ook worden voorbeeldprojecten gepresenteerd van nieuwe methodes als Flexibele Doorbraak en IFD-technologie.

Het symposium wordt gehouden op 29 oktober 2002 van 13:30 tot 18:00 uur in Zeist.

Aanmelden voor dit Symposium kan bij Peggy Croes-del Prado: 010 - 206 59 59.

Deelname aan het Symposium Innovatief Renoveren kost: 145,- per deelnemer.