Nieuwsbericht

donderdag, 31 oktober 2002, 16.00 uur

NOORD-KENNEMERLAND

Tassen gestolen uit woning
Heiloo, woensdag 30 oktober 2002.
Woensdagavond kort voor 18.00 uur hoorde de bewoner van een woning aan de Bakkersweg een harde plak. Toen zij op onderzoek uitging bleek dat een onbekende een raam van de keukendeur had stuk geslagen. Vanuit de keuken waren drie tassen weggenomen. Het is niet bekend wat er precies in de tassen zat.
Tussen 07.00 en 23.15 uur werd ingebroken in een woning aan de Kloosterhof. Men kwam binnen door het vernielen van een raam. Vanuit deze woning werd een dvd-speler en geld gestolen.

Snelheidscontroles
Heerhugowaard, 30 oktober 2002.
Woensdagavond tussen 20.00 en 22.30 uur werden snelheidscontroles gehouden op de Jan Glijnisweg en de Provincialeweg. Hierbij werd het volgende geconstateerd
Maximumsnelheid ter plaatse: 50km/u / 80km/u
Aantal passanten: 237 / 360
Aantal overtredingen: 99 / 24
Hoogst gemeten snelheid: 104 km/u / 133 km/u

Inbraak woning
Alkmaar, woensdag 30 oktober 2002.
Woensdagavond ontdekten de bewoners van een woning aan de Gijsbrechtstraat dat er was ingebroken. Een deur van de woning was met grof geweld opengebroken. Vanuit het huis werden een videorecorder, een digitale schoteldecoder en een fotocamera weggenomen.

Geld en stereoinstallatie gestolen
Heerhugowaard, woensdag 30 oktober 2002.
Woensdag tussen 06.30 en 22.30 uur werd ingebroken in een woning aan de Pieter de Hooghstraat. Men kwam in het huis door het vernielen van een raam. Vanuit het huis werden een stereoinstallatie, geld en een aantal passen weggenomen.

Caravan uitgebrand
Alkmaar, woensdag 30 oktober 2002.
Woensdagavond omstreeks 22.50 uur werd brand ontdekt in een caravan die naast een woning stond aan de Jonkstraat. Het vuur werd geblust door de brandweer. De caravan brandde volledig uit. De oorzaak van de brand kon niet worden vastgesteld

NOORDKOP

Snelheidscontroles
Hippolytushoef / Breezand / Anna Paulowna 30 oktober 2002. Woensdagavond tussen 13.00 en 16.30 uur werden snelheidscontroles gehouden op de Rijksstraatweg in Hippolytushoef, de Zandvaart in Breezand en de Anna Paulownaweg in Anna Paulowna. Hierbij werd het volgende geconstateerd
Maximumsnelheid op alle wegen: 80km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 19
Hoogst gemeten snelheid: 126 km/u

Den Burg, woensdag 30 oktober 2002.
Op de Schilderweg werd een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werd het volgende geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 80km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 1
Hoogst gemeten snelheid: 96 km/u

Politie zoekt slachtoffer van aanrijding
Breezand, woensdag 30 oktober 2002.
De politie is op zoek naar het slachtoffer van een aanrijding op de Balgweg op 29 oktober 2002, omstreeks 16.30 uur. Een getuige zag dat de bestuurder van een personenauto een antraciet/grijze scooter sneed waardoor de bestuurder van de bromfiets ten val kwam. De bestuurder van de auto reed na het ongeval door. De getuige volgde de veroorzaker van het ongeval en sprak hem aan over het voorval. Deze vertelde niets gemerkt te hebben. Toen de getuige terug reed naar de plaats van het ongeval bleek de bromfietser te zijn verdwenen. De politie wil graag in contact komen met deze bestuurder. Hij/Zij wordt verzocht contact op te nemen met de politie in Wieringerwerf, telefoon 0900-8844.

Inbraak winkelbedrijf
Schagen, donderdag 31 oktober 2002.
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een winkelbedrijf aan de Gedempte Gracht. Men kwam in het bedrijf door het vernielen van een slot in een poort en een slot in een deur. Eenmaal in de winkel werd het geld uit twee kassa weggenomen. Het is niet om hoeveel geld het precies gaat.

WESTFRIESLAND

Snelheidscontrole
Andijk, woensdag 30 oktober 2002.
Op de Dijkweg werd een snelheidscontrole gehouden. Hierbij werd het volgende geconstateerd.
Maximumsnelheid ter plaatse: 50km/u
Aantal passanten: onbekend
Aantal overtredingen: 6
Hoogst gemeten snelheid: 82 km/u

Lambertschaag, donderdag 31 oktober 2002.
Donderdagmorgen tussen 10.00 en 11.00 uur werd een verkeerscontrole gehouden op de Westfriesedijk. Tijdens deze controle werden vier bestuurders bekeurd omdat zij geen autogordel droegen. Twee bestuurders werden geverbaliseerd omdat zij te snel reden. Eén van hen reed 131 km/u waar 80 km/u is toegestaan.

Man aangehouden na het plegen van vernielingen
Medemblik, woensdag 30 oktober 2002.
Woensdag aan het eind van de middag werd een 43-jarige man uit Andijk aangehouden op de Admiraliteitsweg. De man had kort daarvoor vernielingen gepleegd aan een woning aan de Zandbergen. Tevens reed de man als bestuurder van een personenauto terwijl zijn rijbewijs was ingevorderd. De man is overgebracht naar het politiebureau.

Inbraak bedrijven
Hoorn, donderdag 31 oktober 2002
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een winkelbedrijf aan de Gedempte Turfhaven. Eerst vernielden de inbrekers een rolluik waarna een etalageraam werd vernield. Vanuit de etalage werd in ieder een geval een minidiscspeler weggenomen. De eigenaar kon nog niet aangeven of er nog meer goederen zijn weggenomen. Getuigen zagen kort nadat zij glasgerinkel hadden gehoord, een drietal personen met hoge snelheid wegrijden op een scooter waarvan de voorkant rood van kleur was.
Kort daarop werd een inbraak gemeld bij een bedrijf aan de Nieuwe Steen. Ook hier werd een groot raam vernield. Door handreiking wist men een flatscreen beeldscherm uit het bedrijf weg te nemen. Ook hier hoorden getuigen kort na de inbraak een bromfiets wegrijden. Het is daarom niet ondenkbeeldig dat deze inbraken zijn gepleegd door dezelfde dader(s).

Sieraden gestolen uit woning
Enkhuizen, donderdag 31 oktober 2002.
Donderdagmorgen ontdekten de bewoners van een woning aan de Semeinszstraat dat er was ingebroken in hun huis. Men kwam in de woning door middels de zogenaamde "hengelmethode" de deur te openen. Naast geld en een aantal waardepapieren werden een aantal sieraden en een horloge weggenomen.