Ingezonden persbericht


PERSBERICHT 3 november 2002

Van: Dirk Beliën - 03/766.37.98

Voor onmiddellijke publicatie

Fait d'hiver verovert juryharten in Spaanse Valladolid.

VALLADOLID, Lubbeek, Nieuwkerken -De Vlaamse kortfilm Fait d'hiver van Dirk Beliën heeft op het 47° Semana Internacional de Cine de Valladolid de Silver Spike gewonnen. Het festival is één van de oudste van het Iberische schiereiland. Sinds 1956 introduceert het festival spraakmakende regisseurs waaronder Buñuel, Rossellini, Donen en Ken Loach. Ophefmakende en zelfs door het Franco-regime verboden films, zoals A Clockwork Orange, werden op het festival van Valladolid vertoond.

Fait d'hiver won eerder nog prijzen in Malmö, Woodstock, Belo Horizonte, Aspen en Leuven en ontving een speciale vermelding van de jury in Gent. Een volledige festivallijst is verkrijgbaar op verzoek.

Fait d'hiver werd geschreven door Johan Verschueren. Johan Apers en Philip Van Volsem stonden achter de camera. Fait d'hiver duurt 7 minuten, werd op 35mm gedraaid en is een productie van Another Dimension of An Idea, met steun van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en de Provincie Oost-Vlaanderen.

In Fait d'hiver speelt Tom Van Dyck de rol van Tim, een overwerkte manager, die na een rampzalige dag op het werk snel naar huis wil, maar af te rekenen krijgt met winters noodweer en terechtkomt in een file. Als hij het thuisfront belt, hoort hij dat zijn vrouw met een andere man in bed ligt. Tims stoppen slaan door, en enkele minuten later is zijn leven en dat van de andere personages radicaal veranderd.

47° Semana Internacional de Cine de Valladolid
www.seminci.com

# # # # #

MEER INFO
Dirk Beliën: 03/766.37.98 - 0495/43.80.80 - dirkbelien@pandora.be
AD ID, Anja Daelemans: 016/63.33.69 - 0475/65.35.65 - ad.id@village.uunet.be