Politie Twente


Persberichten politie Twente zondag 3 november 2002

Kadir Yildirim, sema 06 59116795

Auto over de kop

02774662
Markelo, Lochemseweg
2 november, 18.50 uur

Een 25 jarige man uit Markelo reed vanuit Goor op de Lochemseweg. In de bocht nabij de parkeerplaats De Dennen kwam hij door onbekende oorzaak in de berm terecht. Hierdoor sloeg hij met zijn auto meerdere malen over de kop en kwam aan de andere zijde van de weg in de sloot tot stilstand. De man kwam op eigen kracht uit de auto en lag gewond op de berm. Hij klaagde over hevige pijn in zijn schouder. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis in Deventer.

Aanhouding na weigering blaastest en belediging
02774506
Nijverdal, Bizetstraat
2 november 2002, 03.30 uur
De politie Twente heeft in de nacht van zaterdag op zondag in Nijverdal een 35 jarige man uit Oss aangehouden. Dit naar aanleiding van niet meewerken aan een blaastest en het beledigen van de agenten. De agenten kregen na een controle in de gaten dat de man naar alcohol rook. Hierop werd hij verzocht mee te werken aan een blaastest. Maar de man weigerde dit. Hierop is hij aangehouden. Direct na de aanhouding begon hij de agenten te beledigen en was hij agressief. Hij is ingesloten. In de loop van de dag is hij heengezonden met een dagvaarding. In het kader van het project Tesamen moet hij 6 januari 2003 voorkomen.

Aanhouding: rijden onder invloed en zonder rijbewijs
02774513
Enschede, Gronausestraat
2 november, 04.30 uur
De politie Twente heeft zaterdagochtend een 21 jarige man uit Enschede aangehouden. De man had op de kruising Gronausestraat / Oosterveenweg een eenzijdig ongeval veroorzaakt. Ter plekke bleek de man veel moeite had om op de been te blijven. Bij een blaastest blies hij 1,55 promille. Bovendien bleek de man geen rijbewijs te hebben. Tot slot verklaarde hij dat de auto van zijn ouders was en dat hij deze stiekem had meegenomen. Een pv wordt opgemaakt.


Aanhouding na tanken zonder betalen
02774063
Enschede, Zuiderspoorstraat
1 november 2002
De politie Twente heeft vrijdag 1 november in Oldenzaal een 46 jarige man uit Enschede aangehouden. De man had, samen met zijn 23 jarige zoon (eveneens uit Enschede), een dag eerder bij een tankstation aan de Zuiderspoorstraat getankt en vervolgens zonder te betalen weggereden. Bovendien hadden vader en zoon de auto, waarmee ze zonder te betalen hadden getankt, onder een valse naam in Oldenzaal gehuurd. De 46 jarige verdachte is aangehouden toen hij de auto terugbracht. Hij is voor nader onderzoek ingesloten. De politie is nog op zoek naar de 23 jarige man.

Mishandeling
02774514
Almelo, Laan van Kortrijk
2 november 2002, 04.30 uur
Een 38 jarige inwoner van Almelo is zaterdagochtend mishandeld. De man zou in zijn woning aan de Laan van Kortrijk door zes mannen zijn mishandeld. De man lag te slapen in zijn woning. Op een gegeven moment kwamen de zes mannen de slaapkamer van de man binnen. De man werd wakergemaakt en vervolgens flink toegetakeld. De man had onder andere veel verwondingen aan zijn gezicht. Hij is naar het ziekenhuis gebracht. Waarom de man is mishandeld is op dit moment nog niet bekend. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding na bedreiging
02774451
Enschede, Oude Markt
1 november 2002, 21.45 uur
De politie Twente heeft vrijdag 1 november 2002 in het centrum van Enschede een 26 jarige inwoner van deze stad aangehouden. De verdachte had eerder op de avond in een uitgaanscentrum het personeel van de zaak met de dood bedreigd. De verdachte, onder invloed van alcohol, werd eerst de zaak uitgewerkt en vervolgens aan de politie geleverd. In de eerste instantie ging de verdachte met de politie mee maar eenmaal op het bureau begon hij zich hevig te verzetten. Hij is ingesloten.


Aanhouding na bedreiging en mishandeling
02774414
Enschede
1 november 2002, 20.00 uur
De politie Twente heeft vrijdagavond een 43 jarige man uit Enschede aangehouden. De man had eerder op de dag een 43 jarige dierenarts uit Enschede bedreigd en mishandeld. De verdachte was een jaar gelden bij de dierenarts geweest met de vraag of zijn hond geopereerd kon worden, met de garantie dat zijn hond het levend vanaf zou brengen. De dierenarts kon die garantie niet geven omdat de hond al tien jaar oud was en zo'n ingreep onder narcose zwaar was. De verdachte had de ingreep bij iemand anders laten uitvoeren maar kwam nu na een jaar, zonder aanleiding, bij de dierenarts terug en begon te bedreigen en te mishandelen. De verdachte is ingesloten.

Overval met wapen
02774731
Hengelo, Jupiterstraat
3 november 2002, 00.10 uur
De politie kreeg een melding om te gaan naar een woning aan de Jupiterstraat in Hengelo. Ter plekke bleek dat er een gewapende overval zonder letsel had plaatsgevonden. De bewoner van de woning, een 53 jarige man, deed zijn voordeur open nadat was aangebeld. Toen de 53 jarige de deur opendeed zag hij een onbekende man met een zwarte bivakmuts over zijn hoofd. Met een broodmes in de hand vroeg de onbekende man naar geld en autosleutels. Op de voortuin ontstond toen een worsteling waarna de onbekende man is weggerend in de richting van de Venusstraat. Het signalement van de dader luidt: lengte ongeveer 1.90 meter, zwarte bivakmuts, sprak Nederlands zonder accent, had een donkerkleurig trainingspak met aan de achterzijde een witte opdruk. De politie onderzoekt de zaak.

Aanhouding
02084525
Nijverdal, Hendrik Wormserstrat
2 november 2002, 16.20 uur
De politie Twente heeft zaterdag 2 november in Nijverdal twee mannen aangehouden. Het gaat om verdachten in de leeftijd van 23 en 33 jaar uit Zwolle. De verdachten weigerden mee te werken aan een controle op autopapieren. Toen een van de agenten de bestuurder om zijn rijbewijs vroeg gaf deze gas en reed weg. Iets later kon de politie de mannen klemrijden en aanhouden. Bij controle van de auto bleken de mannen veel goederen (waaronder cosmetica, zoetstof, tandpasta, et cetera) in de auto te hebben, vermoedelijk afkomstig van diefstal. Op het bureau bleek de bestuurder geen rijbewijs te hebben. Bovendien bleken de mannen al eerder voor diefstal te zijn aangehouden. Ze zijn ingesloten. Een pv wordt opgemaakt.


Aanhouding na inbraak
02774601
Enschede, L. Buddestraat
2 november 2002, 14.00 uur
De politie kreeg een melding dat er in een clubgebouw aan de Lambertus Buddestraat in Enschede door drie mannen ingebroken was. Onderweg naar het clubgebouw zagen de agenten twee mannen op de Parkweg lopen. Deze twee mannen voldeden aan de signalementen van de verdachten. Hierop zijn ze aangehouden en overgebracht naar het bureau. De verdachten hebben op het bureau bekend dat ze betrokken waren. Ze zijn ingesloten. Een derde verdacht is voortvluchtig.

Hennepkwekerij
02774695
Enschede, Cantatestraat
2 november 21.00 uur
De politie kreeg een melding van inbraak in een woning aan de Cantatestraat in Enschede. De bewoners waren niet thuis. Toen de politie arriveerde was niemand te bekennen. Eenmaal binnen vond de politie in de zolder wel een hennepplantage met 140 plantjes. De zaak wordt onderzocht.

Twee gewonden bij verkeersongeval
02774693
Enschede, Adam Pijnackerstraat / Elferinksweg
2 november 2002, 21.00 uur
Op zaterdag 2 november om 21.00 uur zijn bij een verkeersongeval tussen een automobilist en een bromfietser op de kruising Adam Pijnackerstraat / Elferinksweg twee gewonden gevallen.
De twee gewonden zijn inwoners van Enschede in de leeftijd van 18 en 20 jaar. Een 28 jarige automobilist reed op Adam Pijnackerstraat en wilde richting Elferinksweg oversteken. Hij kreeg daarbij geen voorrang van de 20 jarige bromfietser en een 18 jarige man die achterop zat. De mannen op de bromfiets hebben als gevolg van het ongeval verschillende verwondingen opgelopen: zo had de 18 jarige een gebroken been en had de 20 jarige zijn bekken gebroken. Ze zijn naar het ziekenhuis gebracht.