Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg

Tilburg, 3 november 2002

Ontsnapte patiënten aangehouden

TILBURG - Vrijdagmorgen om kwart over elf hebben agenten aan de Tourmaletstraat een 29-jarige vrouw aangehouden. De vrouw was ontsnapt uit een psychiatrisch ziekenhuis in Maastricht. De vrouw werd met een ambulance weer terug gebracht naar de inrichting in Maastricht.

DIESSEN - Vanmorgen rond de klok van tien uur hebben agenten aan de Beekseweg een 24-jarige man uit Diessen aangehouden Die was ontsnapt uit een gesloten inrichting van het psychiatrisch ziekenhuis Jan Wier in Tilburg.

Winkeldiefstallen

TILBURG - Vrijdagmiddag rond tien over halfdrie hebben agenten in een warenhuis aan de Heuvelstraat een 48-jarige man uit Tilburg aangehouden. Hij werd betrapt bij de diefstal van een ketting en een oorbel. Met een dagvaarding op zak werd de man weer in vrijheid gesteld.

TILBURG - Vrijdagmiddag om kwart over drie hebben agenten in de Willem II - straat een 43-jarige man uit Tilburg aangehouden Hij haalde uit een winkel 18 coltruien weg, die hij bij de aanhouding in een plastic zak aan het stuur van zij fiets had hangen.

TILBURG - Aan de Broekhovenseweg hebben agenten zaterdagmiddag om kwart voor drie een 43-jarige Tilburger aangehouden. Hij werd in de winkel betrapt bij de diefstal van crème brie en kabeljauwfilet. Hij kreeg een dagvaarding mee naar huis.

TILBURG - Zaterdagmiddag rond kwart voor vijf werd aan de Broekhovenseweg een 28-jarige Tilburger aangehouden Die werd door de beveiligingsdienst van een supermarkt betrapt bij de diefstal van bieflappen en vervolgens aan de politie overgedragen. Ook deze winkeldief mocht met een dagvaarding op zak weer naar huis.

TILBURG - Aan de Jan Heijnsstraat hebben agenten zaterdagavond om halfnegen een 31-jarige Tilburger aangehouden. Hij was betrapt bij de diefstal van twee pizza`s. Met een dagvaarding werd de man weer in vrijheid gesteld.

TILBURG - Om tien over halftien zaterdagavond, hebben agenten aan de Broekhovenseweg een 28-jarige man uit Tilburger aangehouden. Hij was betrapt bij de diefstal van wasmiddel en shampoo. Ook deze winkeldief kreeg een dagvaarding mee naar huis.

Lastige dronken man

TILBURG - Vrijdagnacht, even na drie uur, hebben agenten aan de Jan Wierhof een 34-jarige man uit Biest Houtakker aangehouden. Hij viel in een dronken bui verplegend personeel van een psychiatrisch ziekenhuis lastig door op ramen te bonken en aan deuren te rammelen. Agenten hebben de man ter ontnuchtering ingesloten en hierna met een proces-verbaal op zak weer naar huis gestuurd.

Vechtersbaas aangehouden

TILBURG - Vrijdagnacht rond drie uur hebben agenten aan de Heuvelring een 18-jarige man uit Gilze aangehouden. Hij wordt verdacht van de mishandeling van een 19-jarige man uit Biezenmortel, waarmee hij zonder enige reden ruzie begon te maken. De mishandeling werd door meerdere personen gepleegd. De Gilzenaar kon worden aangehouden nadat het slachtoffer hem herkende.

Inbrekers aangehouden

TILBURG - Zaterdagmorgen rond de klok van kwart voor zeven hebben agenten aan de St. Nicolaasstraat twee mannen uit Tilburg aangehouden De mannen zijn 24 en 29 jaar oud en worden verdacht van een inbraak in een schuurtje aan die straat. Bij de aanhouding hebben de agenten een schroevendraaier en een zaklamp in beslag genomen.

Paard schrikt, koetsier raakt gewond

TILBURG - Aan de Oude Rielsebaan raakte zaterdagmiddag, rond vijf over twaalf, een 66-jarige man uit Hulten gewond. De man reed met paard en wagen over de Oude Rielsebaan. Op een gegeven moment schrikt het paars dat voor de wagen staat, stapt in een langs de weg liggende sloot en valt door prikkeldraad. Ook de wagen met koetsier belandde in de sloot en de Hultenaar loopt hierbij verwondingen aan het hoofd op. De GGD heeft het slachtoffer mee naar een ziekenhuis genomen. Vanuit een manege in de buurt kwam hulp, Zij hebben het paard en de wagen uit de sloot gehaald.

Met gestolen fiets op pad

TILBURG - Aan de Gasthuisring troffen agenten zaterdagmiddag rond drie uur een 48-jarige Tilburger aan, die in het bezit was van een gestolen fiets, die in juli `98 vanuit de St.Josephstraat werd gestolen. De fiets werd inbeslag genomen en de Tilburger kreeg een proces-verbaal aan zijn broek.

Scheurneus aangehouden

OISTERWIJK - Zaterdagmiddag rond vijf voor halfvijf hebben agenten aan de Industrieweg in Moergestel een 17-jarige jongen uit Moergestel aangehouden. Enige tijd daarvoor trok de jongen uit Moergestel de aandacht van de politie toen hij op de Burgemeester Vogelslaan met hoge snelheid met zijn bromfiets reed. Als de politie de bromfiets volgt in de richting van Moergestel haalt de brommer een snelheid van 110 kilometer per uur. Via de bebouwde kom van Moergestel komt men op de Industrieweg uit. Daar wordt de bromfietser aangehouden.

Inbreker en-tjes aangehouden

DIESSEN - Zaterdagmiddag, tussen vier en halfvijf hebben agenten vijf verdachten aangehouden. Rond kwart over vier kreeg de politie de melding dat er werd ingebroken in vakantiehuisjes aan de Beekseweg. Omdat de agenten in verband met een controle bij de carpoolplaats waren, konden ze snel terplaatse zijn. Aan gekomen bij de vakantiehuisjes zagen de agenten een aantal jongens richting Hilvarenbeek lopen. Een van hen had een kratje bier bij zich. De agenten worden dan ook aangeroepen door een 44-jarige man die weet te vertellen dat de jongens inderdaad bij de inbraken in vakantiehuisjes betrokken waren. In totaal hebben de agenten vijf verdachten aangehouden. Dat zijn een 16-jarige jongen uit Lage Mierde, een even oude knaap uit Hilvarenbeek, een 23-jarige man uit Diessen, een 16-jarige jongen uit Hilvarenbeek en een even oude plaatsgenoot. De politie stelt een nader onderzoek in. De 23-jarige man is in verzekering gesteld en de andere verdachten werden weer ter beschikking van hun respectievelijke ouders gesteld.

Glaasje op

TILBURG - Zaterdagavond om elf uur hebben agenten aan de Jozef Platteweg een 32-jarige man uit Tilburg aangehouden, toen bij controle bleek dat de man met te veel drank op achter het stuur van zijn personenauto zat. Aan het bureau blies de man een alcoholpromillage van bijna 0,95. De man kreeg een dagvaarding en een rijverbod van drie uren mee naar huis.

TILBURG - Rond kwart voor twaalf zaterdagavond hebben agenten aan de Bellinistraat een 27-jarige man uit Tilburg aangehouden. Die had ook te veel gedronken om nog te mogen rijden. Hij blies bijna 1,05 promille. Dat leverde hem een rijverbod van vier uren en een dagvaarding op. Bovendien bleek de man geen rijbewijs te hebben.

Amsterdammer aangehouden

TILBURG - Zaterdagnacht, iets over twee uur, hebben agenten aan de Heuvelring een 28-jarige Amsterdammer aangehouden. De man stond te bakkeleien met de portiers van een horecazaak en als de politie van hem, in het belang van de openbare orde, vordert om te vertrekken voldoet hij hier niet aan, waarop de man wordt aangehouden

Mishandeling

TILBURG - Vannacht even voor vier uur hebben agenten aan de Heuvelring een 25-jarige man uit Raamsdonksveer aangehouden. Dit op aanwijzing van een getuige, die de agenten mededeelde dat de man een 34-jarige Tilburger zonder enige aanleiding in een café had mishandeld, waarbij het slachtoffer letsel aan het gezicht opliep. De man is ingesloten en er wordt een nader onderzoek ingesteld en in het belang van dit onderzoek is de man in verzekering gesteld.

Drugsdealer aangehouden

TILBURG -Vanmorgen om tien over acht hebben agenten aan de Heuvelring in Tilburg een 19-jarige man uit Berkel-Enschot aangehouden. De man is vermoedelijk een dealer in XTC-tabletten. Hij had zo`n 40 pillen, een dealerhoeveelheid bij zich. De pillen zijn inbeslaggenomen en worden door de Unit Forensisch Technisch Onderzoek (FTO) van de politie Midden en West Brabant onderzocht. De man is in verzekering gesteld.

GHB

TILBURG - Rond kwart voor elf vanmorgen hebben agenten aan de Heuvelring een 19-jarige man uit Leerdam aangehouden. Hij was in het bezit van vijf flacons vloeistof met daarin vermoedelijk de partydrug GHB. De GHB werd door de politie in beslag genomen en de Leerdammer kreeg een dagvaarding mee.

Bron: Carel Bouman