Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

Oosterhout, 3 november 2002

Team Loon op Zand

Alcoholcontrole

KAATSHEUVEL - In de nacht van vrijdag 1 op zaterdag 2 november is er een districtelijke alcoholcontrole gehouden in Kaatsheuvel. Bij deze controle werd van 32 bestuurders een blaastest afgenomen. Een 51-jarige inwoonster van Waalwijk bleek te veel gedronken te hebben. Zij blies 360 ug/l of wel bijna 0,85 promille. Zij kreeg een rijverbod van drie uren en een dagvaarding mee naar huis.

Auto in brand

KAATSHEUVEL - Aan de Vossenbergselaan is zaterdag een personenauto (Volvo) gedeeltelijk uitgebrand. Door omwonenden werd de brand in eerste instantie geblust. Brandweer kwam ook terplaatse. Er wordt nog een onderzoek ingesteld naar de oorzaak van de brand.

Woninginbraak

KAATSHEUVEL - Aan de Grevelingen werd in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken. Via de zogenaamde hengelmethode (via de brievenbus) konden de inbrekers de woning binnenkomen. Uit de woning haalden zij een tas en een giropas weg. Na het zoeken in kasten hebben de inbrekers de pincode van de giropas gevonden. Inmiddels hebben zij met de giropas 800 euro van de rekening van de benadeelde gepind.

Audo gestolen

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd er vanaf het Prins Mauritsplein een Mercedes personenauto gestolen. De auto werd later in Loon op Zand teruggevonden. De dieven hadden de wielen en de autoradio van de auto gestolen.

Team Waalwijk

Met drank op achter het stuur

Waalwijk - Aan het Westeind werd vrijdagnacht rond kwart over drie een 27-jarige Waalwijker aangehouden. Hij blies een alcoholpromillage van bijna 1,25 promille. De man kreeg een rijvebod van 5 uren en een dagvaarding mee naar huis.

Team Dongen

Rijden zonder rijbewijs

DONGEN - Aan de Deken Batenburgstraat werd vrijdagmiddag een 16-jarige jongen uit Dongen betrapt terwijl hij zonder rijbewijs een auto bestuurde. De politie maakt proces-verbaal op.

Inbraak in tankstation

DONGEN - Vrijdagnacht werd er aan de Eindsestraat ingebroken in een tankstation. De in brekers vernielden een ruit op grove wijze en gingen er met een nog onbekende hoeveelheid sigaretten vandoor.

Vechtpartij

DONGEN - Vrijdagavond rond kwart voor twaalf hebben agenten aan de Wilhelminastraat een 18-jarige man uit Dongen aangehouden. Die was betrokken bij een vechtpartij bij een horecazaak in deze straat en de man wordt verdacht van mishandeling. De politie maakt proces-verbaal op.

Overval op videotheek

DONGEN - Zaterdagavond, tegen sluitingstijd (22.00 uur), werd er aan het Europaplein een overval gepleegd op een videotheek. Twee gemaskerde mannen, waarvan er één een vuurwapen in bezit had, drongen de videotheek binnen en bonden de medewerkster van deze zaak, een 38-jarige vrouw uit Breda, vast. De overvallers gingen er met een onbekend aantal DVD`s en het kasgeld vandoor.

Auto tegen woning

`s-Gravenmoer - Aan de Vaartweg reed zaterdagavond rond tien over elf een auto tegen de gevel van een woning. De drie inzittenden van de auto vluchtten meteen weg en volgens een getuige, zijn zij later door een witte auto opgepikt. Voordat de nog onbekenden tegen de woning reden, hadden ze op de Vaartweg ook al een brievenbus, een bankje en een paar bomen uit de grond gereden. In de auto, die de daders achterlieten, hing een sterke alcoholgeur. De politie stelt een onderzoek in.

Dronken man veroorzaakt aanrijding

DONGEN - Op de Gerardus Majellastraat in Dongen reed zaterdagnacht een 43-jarige inwoner van Dongen met zijn auto tegen een paaltje. De man probeerde nog wel weg te rijden met zijn auto maar toen dit niet lukte viel de man spontaan in slaap. Agenten wekten de man en houden hem aan. Aan het bureau blaast hij "maar liefst" meer dan 2,10 promille. Het rijbewijs van de Dongenaar lag al bij justitie omdat dit op een eerder tijdstip al was ingevorderd. Verder bleek dat de auto van de verdachte niet was verzekerd en gekeurd. De auto is door de poolitie in beslag genomen.

Team Gilze Rijen

Automobilist gebruikt

verkeersdrempels als springplank

RIJEN - Een 19-jarige man uit Rijen vond het zaterdagnacht rond de klok van drie uur kennelijk nodig om met hoge snelheid over de Hoofdstraat te rijden. De man reed met een snelheid van ongeveer 80 kilometer per uur, terwijl in de Hoofdstraat maar 30 kilometer per uur gereden mag worden. De verkeersdrempels in deze straat gebruikte deze automobilist om daar over heen te springen. De politie maakt proces-verbaal op en de Rijenaar kan waarschijnlijk een forse boete tegemoet zien.

Man overlijdt aan overdosis

GILZE - Een 7-jarig jongetje vond zaterdagmiddag rond halftwee achter een struik in het Mollenbos aan de Nieuwstraat het levenloze lichaam van een man. Na onderzoek blijkt het om een 30-jarige inwoner van Gilze te gaan, die zich met een injectiespuit een te hoge dosis verdovende middelen heeft toegediend. De gebruikte spuit werd naast het lichaam van de man aangetroffen. Voor de jongen die de man vond, is het bureau Slachtoffrerhulkp ingeschakeld.

Team Altena

Alcoholcontrole

WERKENDAM - Vrijdagavond en -nacht werd er een alcoholcontrole gehouden. Er werden 12 weggebruikers gecontroleerd. Een van hen had te veel gedronken. Hij blies een alcoholpromillage van bijna 1,30. Er wordt tegen de man proces-verbaal opgemaakt.

Scooter gestolen

WOUDRICHEM - Bij de bioscoop werd zaterdagavond een scooter gestolen. Het is een speciale uitvoering, merk Yamaha, type Aerox, aan de voorzijde rood van kleur. Achterzijde van de scooter is zwart. De sooter was o.a. voorzien van een "stofzuigerslang" aan het carterdeksel en een aparte zadelhoes.

Auto in brand

SLEEUWIJK - Zaterdagavond vloog aan de Herman de Ruijterweg een auto in brand. Het interieur van de auto werd zwaar beschadigd. Vermoedelijk door een chemische reactie is de brand ontstaan. De eigenaar had zijn auto kort voor de brand met verschillende reinigingsmiddelen schoongemaakt.

Kneuzingen

SLEEUWIJK - Zaterdagavond rond tien voor tien raakte een 14-jarig meisje uit Werkendam licht gewond toen zij ten val kwam na een botsing van de bromfiets waarop zij als passagiere zat. De 17-jarige bestuurder van de bromfiets, een jongen uit Werkendam, was met zijn brommer tegen een stil staande auto gereden. Het meisje werd in het Beatrixziekenhuis onderzocht. Daar constateerde men kneuzingen.

Team Geertruidenberg - Drimmelen

Lastige dronken man aangehouden

GEETRUIDENBERG - Vrijdagmiddag rond tien over halfzes hebben agenten aan de Ambrosius Rozendaelstraat een 51-jarige man uit Geertruidenberg aangehouden. De man was rond tien voor halfzes met zijn auto op een woning ingereden. Door te remmen werd een aanrijding voorkomen, maar bij het achteruit rijden raakte de man een geparkeerde auto. Als de politie een onderzoek naar de man instelt treft zij hem in zijn woning aan. Hij blijkt behoorlijk onder invloed van drank. Als de agenten hem mee naar het bureau willen nemen, omdat hij is aangehouden, verzet de man zich en zijn de agenten genoodzaakt om de man te boeien. Aan het bureau weigert de man alle medewerking om het alcoholpromillage in zijn bloed vast te stellen.

Postduiven mishandeld

GEETRUIDENBERG - Werknemers van de groenbeplanting zagen afgelopen vrijdag rondom de Amercentrale een jute zak in de bosjes hangen. Als ze de zak zien bewegen stellen ze een onderzoek in en in de zak zitten vier postduiven in de eigen uitwerpselen. De duiven zijn overgedragen aan de duivenopvang in Raamsdonksveer, waar de verhongerde beesten worden verzorgd. Door de duivenopvang Raamsdonksveer is aangifte van direnmishandeling gedaan. De duiven waren voorzien van een ring en de politie stelt aan de hand hiervan een nader onderzoek in. Schandalig om zo met dieren om te gaan.

Bron: Carel Bouman