Politie Zaanstreek-waterland

23:42 31-OKT-02
loc: ZAANDAM, SPAANSGROENSTRAAT

Politie pakt pinautomaatrovers

Na een gewelddadige beroving van een 40-jarige Zaandammer door twee gemaskerde mannen bij een pinautomaat aan de Vermiljoenweg kon de politie een 17-jarige verdachte uit Zaandam aanhouden in de nabijgelegen Indigostraat. Hij had een geprepareerde bivakmuts bij zich. De tweede verdachte, een 21-jarige Zaandammer wist te ontkomen, maar werd zaterdag aangehouden in zijn woning. De verdachten overmeesterden het slachtoffer nabij zijn woning in de Spaansgroestraat en dwongen hem mee te lopen naar de pinautomaat aan de Vermiljoenweg. Zij probeerden het slachtoffer bij de pinautomaat geld af te dwingen door hem een mes op de keel te zetten. De man werd mishandeld waarna hij zijn pincode afgaf. Het slachtoffer liep hierbij ernstige verwondingen (snij- en steekwonden) op, waaraan hij in ziekenhuis De Heel werd behandeld. Beide verdachten hebben bekend. Bij doorzoeking van de woning van een van de verdachten werd bovendien het bij de laatste beroving gebruikte mes aangetroffen. Daarnaast bekenden zij gezamenlijk begin oktober twee gewelddadige berovingen te hebben gepleegd op dezelfde locatie. In het eerste geval wist het slachtoffer, ondanks dat hij werd bedreigd, te ontkomen zonder dat de daders hem geld of pincode konden afnemen. Bij een tweede slachtoffer werd een uur later - ook na bedreiging - 1250 euro van zijn rekening gehaald. Hij liep snijwonden op. De verdachten worden maandag voorgeleid bij de rechter commissaris. Hen wordt diefstal (met bedreiging) met geweld cq. afpersing, alsmede vrijheidsbeneming, ten laste gelegd.


***

17:18 01-NOV-02
loc.: VOLENDAM, JULIANAWEG / ZUSTERSCHOOLSTRAAT /PARALLELWEG

Bromfietser geschept door automobilist
Ter hoogte van de inrit naar de brandweerkazerne werd een 24-jarige bromfietser uit Monnickendam geschept door een personenauto, bestuurd door een 35-jarige Volendammer. De bromfietser werd met licht letsel naar het Waterlandziekenhuis vervoerd. Na behandeling aan een gekneusd been en wat builen kon hij het ziekenhuis verlaten.


***

21:03 01-NOV-02
loc.: ZAANDAM, BURCHT / PRINS HENDRIKKADE /A F D SAVORNIN LOHMANSTR

Doorrijder achterhaald door alerte getuige

Door toedoen van een alerte getuige kon de politie een automobilist achterhalen die was doorgereden nadat hij een aanrijding had veroorzaakt. De getuige zag de automobilist achteruit tegen een geparkeerd staande auto rijden, die daarop tegen een andere auto werd geduwd. Vervolgens zag de getuige de automobilist met gedoofde lichten wegrijden en noteerde zijn kenteken. Daarop kon de politie de auto herleiden naar een 18-jarige man, die net twee dagen in het bezit van een rijbewijs bleek te zijn. Hij verklaarde niets te hebben gemerkt van de aanrijding. Eigenaren van de andere beschadigde auto's op de hoogte gebracht.


***

23:47 01-NOV-02
loc.: WIJDEWORMER, A7

Automobilist raakt van de A7
Een 28-jarige Amsterdammer liep een hoofdwond op bij een eenzijdig ongeval met zijn auto. Hij reed over de A7(Purmerend richting Zaandam) en kwam door nog onbekende reden met vier wielen in de berm terecht. Hij raakte twee bomen, waarna zijn zwaar beschadigde voertuig tot stilstand kwam. De automobilist kon zelf uitstappen, een andere automobilist ontfermde zich over hem. Het slachtoffer werd per ambulance naar het VU-ziekenhuis gebracht. Het voertuig werd afgevoerd.


***

02:36 02-NOV-02
loc.: ZAANDAM, DAM

Lastige man aangehouden voor openbare dronkenschap Een 36-jarige man uit Wormerveer werd aangehouden nadat hij zich in een van de cafés op de Dam - met flink wat drank op - agressief had gedragen en een vechtpartij veroorzaakte. De politie dwong de man naar buiten te gaan. De agressieveling wist van geen ophouden en werd buiten het café aangehouden voor openbare dronkenschap en vechten op de openbare weg. Hij werd ingesloten in het politiebureau te Zaandijk.


***

05:52 02-NOV-02
loc.: PURMEREND, KOEMARKT
horecaconvenant
Rustig verlopen koemarktdienst. 1 persoon aangehouden terzake belediging, mini PV uitgeschreven.


***

08:43 02-NOV-02
dfst a/u bedrijf
loc.: PURMEREND, PURMERWEG

Inbraak in bedrijf
In het kantoor van een transportbedrijf aan de Purmerweg werd door nog onbekende daders ingebroken. Zij kwamen binnen door een raam in te slaan. Het gehele kantoor werd doorzocht en diverse goederen werden klaargelegd. Weggenomen zijn in ieder geval een paar flessen drank.


***


01:19 03-NOV-02
loc.: VOLENDAM, JUPITERLAAN/ TORENVALKSTRAAT / MERCURIUSLAAN

Te diep in glaasje gekeken
Een 40-jarige Volendammer reed in zijn woonplaats zijn auto tegen een betonblok op eenrotonde. Hoogwoud sleepte het voertuig weg. De Volendammer bleek te diep in het glaasje te hebben gekeken. Hij blies 890 ug/l (max. 220 ug/l toegestaan). Hij kreeg een rijverbod van 11 uur en zijn rijbewijs werd ingevorderd.


***

04:59 03-NOV-02
loc.: PURMEREND, DOPLAAN

Snel politieoptreden en alerte getuigen voorkomen erger bij poging verkrachting

Een 21-jarige vrouw uit Hoogeveen werd in Purmerend in de nacht van zaterdag op zondag slachtoffer van poging tot verkrachting door twee mannen. Snel ingrijpen van de politie n.a.v. een 112-telefoontje van een vriendin van het slachtoffer voorkwam erger. Een van de verdachten (een 27-jarige man uit Purmerend) werd in de omgeving van het incident aangehouden. De twee vriendinnen werden na een avondje uit voor het postkantoor op de Gedempte Where aangesproken door twee mannen, die onmiddellijk opdringerig en handtastelijk werden. Eén van de vrouwen kon zich uit de voeten maken, de andere werd met geweld en onder bedreiging meegetrokken naar het Kooimanpark waar de mannen haar met geweld op een bankje gooiden en haar kleding stuktrokken. De komst van politiemensen voorkwam dat de poging tot verkrachting kon worden doorgezet. Zij kwamen op aanwijzing van een getuige en vergezeld door de vriendin van het slachtoffer net op tijd ter plaatse. Andere eenheden van de politie hadden inmiddels de omgeving afgezet. Zij konden even later een man die aan het opgegeven signalement voldeed aanhouden op het fietspad van de Hoornselaan ter hoogte van het Regio College. De verdachte is in verzekering gesteld. De andere verdachte is nog voortvluchtig. De politie zoekt getuigen van dit incident, met name de man die hen ter hoogte van het postkantoor op de Gedempte Where in de goede richting heeft gewezen. Deze getuige heeft een donkere huidskleur en had een fiets bij zich. Graag bellen met regiopolitie Zaanstreek-Waterland, Sectie Zedenzaken, telefoon 075-6271297


***

07:07 03-NOV-02
loc.: PURMEREND, KOEMARKT + ZAANDAM KOEMARKT

Rustige horeca-nacht in Purmerend
Redelijk rustige horeca-nacht, op paar incidenten na:
- huisvredebreuk met aanhouding (met ontzegging toch in een cafe)
- vernieling ruit met 3 aanhoudingen

- baldadigheid met aanhouding (tegen fiets aantrappen)
- belemmering met aanhouding
Geen melding van vechtpartijen.

In Zaandam was het ook rustig, er werden geen aanhoudingen verricht.


***

12:02 03-NOV-02
loc.: PURMEREND, ZWANEBLOEM

Hennepplantage ontmanteld
Bij een onderzoek n.a.v. een melding van wateroverlast in de Zwanebloem in Purmerend heeft de politie een hennepplantage aangetroffen. Het ging om enkele honderden plantjes, die direct zijn opgeruimd en vernietigd. De rest van de 'plantage-apparatuur' zal na het weekend worden verwijderd.


---

Politie


· Zaanstreek-Waterland Weekendrapp. : 3 november 2002
· Kabinet Korpsleiding Samenstelling : Boukje Tijhuis, 075-6271251
· Sectie Communicatie Piket : Boukje Tijhuis
---