Politie Twente


Persberichten Politie Twente van 4 november 2002
Jan Camphuis: 053-4555350, sema: 06.57634981


Vier nieuwe afdelingschefs in Twente
02-
Twente
Maandag 4 november 2002
Vanmorgen zijn een viertal medewerkers van de politie Twente aangewezen als afdelingschef voor een van de afdelingen basispolitiezorg in Twente.Voor de afdeling Enschede-Zuid is aangewezen J.M. (Marrianne) van den Berg (37), die tot nu toe als teamchef werkzaam was in Enschede-Zuid. R.P. (Roeland) Groen (42), tot nu toe als afdelingschef verantwoordelijk voor het reilen en zeilen in de afdeling Haaksbergen, gaat over naar de afdeling Enschede-Binnenstad.Vanuit Hengelo, waar hij teamchef was op de afdeling Centrum/-Zuid, gaat J. (John) Muller (49) naar de afdeling Losser en J.J.M. (José) Rooyers (38), wordt de nieuwe afdelingschef van Almelo-Centrum/-Noord/-Oost. José was de laatste tijd toegevoegd aan de districtsleiding van het district Zuid-Twente en daarvoor afdelingschef in Enschede-West.


Rijden onder invloed, rijbewijs ingevorderd
02-084669
Borne, Gravenallee
Maandag 4 november, omstreeks 01.45 uur
Bij controle bleek dat een 30 jr. automobilist uit Borne te veel alcoholhoudende dranken had genuttigd. Hij werd aangehouden en ademanalyse wees 1.47 promille uit.Zijn rijbewijs is ingevorderd en pv wordt opgemaakt.


Aanhouding na bedreiging met mes
02-774864
Glane, Gronausestraat
Zondag 3 november, omstreeks 15.25 uur
Werd gemeld dat in een horecagelegenheid een vrouwelijke medewerkster met een mes was bedreigd. Toen de politie ter plaatse kwam was de dader net in een taxi vertrokken. Deze taxi kwam echter weer terug rijden en de inzittende, een 35 jr. man uit het Duitse Borken werd aangehouden en meegenomen naar het bureau. Het mes waarmee was gedreigd, had hij nog in zijn bezit. Dit is in beslag genomen en de man is opgesloten en later op de avond in verzekering gesteld. Hij verkeerde behoorlijk onder invloed van alcoholhoudende dranken.De 20 jr., uit Enschede afkomstige medewerkster van de horecagelegenheid heeft aangifte gedaan van bedreiging met een mes.


Aanhouding na belediging politieagente
02-084672
Oldenzaal, Dr. Poelsstraat
Maandag 4 november, omstreeks 04.10 uur
Surveillerende politiemensen wilden een automobiliste controleren. Toen haar mannelijke collega enige gegevens natrok, werd een vrouwelijk politieagente door de bestuurster dusdanig beledigd dat zij werd aangehouden en overgebracht naar het bureau. Hier werd de vrouw, een 21 jr. Oldenzaalse, voor de rest van de nacht opgesloten.


Aanrijding, doorgereden, aangehouden, onder invloed
02-774913
Nijverdal, Marie Curiestraat
Zondag 3 november, omstreeks 20.55 uur
Werd een aanrijding gemeld, waarbij de veroorzaker uit de bocht was gevlogen en na een lantaarnpaal te hebben geraakt, was doorgereden. Ter plaatse werd inderdaad een iets scheve lantaarnpaal aangetroffen. Toen de politiemensen de zaak aan het opnemen waren, verscheen de veroorzaker weer ter plaatse. Op dat moment zat een 16 jr. jongeman uit Nijverdal achter het stuur. Toen de politiemensen hem wilden aanhouden voor het doorrijden na het veroorzaken van de aanrijding, werd door zowel de 16 jr., als een 20 jr. andere inzittende, verklaard dat de man die op dat moment op de achterbank zat, de veroorzaker van de aanrijding was geweest. Deze man, een 23 jr. inwoner van Nijverdal, werd daarop aangehouden en meegenomen naar het bureau. Hier bleek dat hij onder invloed van vermoedelijk verdovende middelen verkeerde, waarop een urineproef is afgenomen. Hij bekende de aanrijding te hebben veroorzaakt. Tegen de 23 jr., die ook niet in het bezit is van een geldig rijbewijs, worden de nodige pv's opgemaakt. Tegen de 16 jr., wordt pv opgemaakt ter zake het rijden zonder rijbewijs.


Rijden onder invloed
02-084664
Rijssen, Nijverdalseweg
Maandag 4 november, omstreeks 00.20 uur
Bij controle bleek dat een 54 jr. automobilist uit Nijverdal, te veel had gedronken. Hij werd aangehouden en een ademanalyse wees 0,75 promille uit. Pv wordt opgemaakt.


Aanhouding na poging inbraak
02-084662
Almelo, Woonboulevard
Zondag 3 november, omstreeks 23.00 uur
Een getuige gaf door dat op dat moment een man bezig was te proberen een ruit in te gooien van een van de zaken op de Woonboulevard. Toen de politie ter plaatse kwam zagen ze dat er bij een van de zaken een man hard wegrende en dat een grote etalageruit was vernield. De man, een 24 jr. Almeloer, kon even later met behulp van een politiehond in de omgeving worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het bureau en daar opgesloten.


Veroorzaken aanrijding en rijden onder invloed, auto uitgebrand
02-774873
Enschede, Strootsbleekweg / Kwinkelerweg
Zondag 3 november, omstreeks 16.05 uur
Een 29 jr. uit Hengelo afkomstige automobilist vloog in de een scherpe bocht, daar waar de Strootsbleekweg overgaat in de Kwinkelerweg, uit de bocht. Hierbij kwam hij in aanrijding met een uit de tegenovergestelde richting komende 31 jr. automobilist uit Enschede. Direct na de aanrijding vloog de auto van de Hengeloer in brand en brandde volledig uit. De inzittende, naast de bestuurder, nog twee personen, kwamen ongedeerd uit de auto. Wel bleek dat de 29 jr. Hengeloer behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken. Hij werd hiervoor aangehouden en meegenomen naar het bureau. Ademanalyse wees hierop 2 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd en pv wordt opgemaakt.


Man beroofd in woning
02-774810
Enschede, Castorstraat
Zondag 3 november, omstreeks 10.05 uur
Werd gemeld dat in een woning aan de Castorstraat in Enschede een man onder verdachte omstandigheden was gevonden. Toen de politiemensen de Castorstraat inreden, kwam hen een ambulanceauto tegemoet met de man erin. Het bleek dat de man, de 67 jr. bewoner van de woning, behoorlijk hoofdletsel had opgelopen en dat hij was overvallen. Hij werd direct overgebracht naar het ziekenhuis. In het ziekenhuis kon kort met de 67 jr. worden gesproken, voordat hij werd geopereerd. Naast hoofdletsel, o.a. twee dichtgeslagen ogen, had de 67 jr. een gebroken heup opgelopen.In het ziekenhuis verklaarde hij dat hij in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 00.30 uur naar bed was gegaan. Direct daarop was er aan de voordeur aangebeld. Hij had open gedaan en er stonden twee jonge knapen voor de deur. Deze duwden hem naar binnen en eisten geld. Zijn portemonnee werd gepakt en het geld eruit gehaald. Dit vonden de twee te weinig en wilden meer. Het slachtoffer werd met geweld richting keuken geduwd en door de twee een aantal keren in zijn gezicht geslagen. Hij kwam te vallen en raakte buiten bewustzijn. Toen hij ongeveer 3 kwartier later weer bij kwam, waren de twee verdwenen en stond de voordeur nog open. Hij probeerde toen familie in kennis te stellen, maar dit lukte niet. 's Morgens gelukte dit wel en werd het slachtoffer aangetroffen. Hierop werden politie en ambulancedienst ingeschakeld.Het zou gaan om twee jongens van tussen de 18 en 20 jaar oud en ongeveer 1m 75 tot 1m 80 lang. De ene had een smal gezicht met in beide oren een gouden oorringetje. Hij had blond haar en droeg een zwart leren jack. De tweede had een wat ronder gezicht en hij droeg een bruine jas en een blauwe muts.


Aanhoudingen na vechtpartij
02-774946
Enschede, Oude Markt
Zondag 3 november, omstreeks 23.15 uur
Werd gemeld dat in een horecagelegenheid aan de Oude Markt in Enschede, problemen waren met een tweetal klanten. Bleek dat de twee, Enschedeers van 36 en 59 jaar, behoorlijk onder invloed de gelegenheid waren binnen gekomen. Aan hen werd niet meer geschonken en hen werd dit ook medegedeeld en ze werden verzocht de zaak weer te verlaten. Na een woordenwisseling pakte de 59 jr. een 18 jr. medewerker vast en deze werd daarop door de 36 jr. een aantal keren op zijn gezicht geslagen. Andere medewerkers en bezoekers schoten te hulp en de twee konden onder bedwang worden gehouden en naar buiten gewerkt, waar de politie ze overnam. Tijdens het naar buiten werken hebben ook meerdere bezoekers van de horecagelegenheid klappen van de twee gehad.Ze zijn aangehouden en overgebracht naar het bureau waar ze zijn opgesloten.


Bekeuringen i.v.m. artikel 461
02-774866
Haaksbergen, Holthuizerstraat
Zondag 3 november, omstreeks 15.30 uur
Werd door surveillerende politiemensen geconstateerd dat zich bij een school aan de Holthuizerstraat in Haaksbergen een vijftal personen bevonden, die zich daar niet mogen ophouden. Middels borden wordt aangegeven dat artikel 461, het zich bevinden op verboden terrein, voor het terrein van de school van toepassing is. De vijf, allen afkomstig uit Haaksbergen, drie jongens van 17, een 18 jr. jongen en een 18 jr. meisje, hebben een bekeuring gekregen van ¤ 28.