Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 4-11-2002
Persberichten district Kerkrade (RKey; 11.30 u) Maandag, 4 november 2002

District Kerkrade

Kerkrade; aangehouden
Afgelopen zondagnamiddag kreeg de politie een melding dat op de Akerstraat in Kerkrade een tweetal personen liepen die, zonder enige aanleiding tegen enkele geparkeerde autos trapten waardoor die beschadigd raakten. De politie die op onderzoek uitging traceerde op de Gladiolenstraat twee mannen die voldeden aan het opgegeven signalement. Beide verdachten, twee mannen (29 / 31) uit Kerkrade werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar ze werden ingesloten. Tijdens het overbrengen naar het politiebureau uitte een van hen allerlei bedreigingen in de richten van de politie-agenten. De politie stelt een nader onderzoek in / maakt proces-verbaal op tegen beide verdachten.

Kerkrade; strijkers
Afgelopen zondagmiddag betrapte de politie op de Haanraderstraat in Kerkrade een tweetal jongens (12/16) bij het afsteken van vuurwerk. Bleek dat een van hen een veertigtal zogenaamde strijkers bij zich had. De jongen werd bekeurd.

Landgraaf; onder invloed
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandag nacht op het Sunplein in Landgraaf van een 25-jarige automobilist uit Landgraaf, bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat de man ruim driemaal zoveel alcohol in zijn bloed had (ruim 1,6 promille) dan wettelijk maximaal is toegestaan (0,5). Daarnaast bleek bij nader onderzoek dat hij geen geldig rijbewijs heeft. De politie maakt proces-verbaal op tegen de verdachte.