Ingezonden persbericht

Maxtor Corporation, wereldwijd marktleider op het gebied van hard disks drives en data storage oplossingen, en Adaptec, wereldwijd leider in toegangsoplossingen voor data storage, hebben een alliantie gesloten om Maxtor's high-performance Atlas? 10K III Ultra320 SCSI harddrives te laten samenwerken met de Ultra320 SCSI RAID-controllers van Adaptec.

Ultra320 is de nieuwste high-performance interface voor Ultra SCSI-drives en ondersteunt dataoverdracht met snelheden tot 320 MB per seconde. Dit bevordert een snellere verwerking van graphics en data van applicaties die hoge bandbreedtes vergen.

In de alliantie zullen Maxtor en Adaptec een geselecteerde groep mondiale afnemers voorzien van vooraf geteste en compatibele Maxtor® Atlas 10K III Ultra320 diskdrives en Adaptec Ultra320 SCSI RAID-controllers. Dankzij deze samenwerking kunnen klanten van Maxtor die al Atlas Ultra320 drives hebben ontvangen, nu ook een Adaptec-controller kaart installeren en zo hun oplossing opwaarderen. Ook resellers kunnen hun voordeel doen met de alliantie dankzij de beschikbaarheid van vooraf geteste Ultra320 oplossingen die niet alleen betaalbaar en compatibel zijn, maar ook eenvoudig inzetbaar in een groot aantal van de meest veeleisende applicaties van vandaag.

"De ontwikkelingsrelatie tussen Maxtor en Adaptec omspant inmiddels ruim drie SCSI-generaties en waarborgt de compatibiliteit tussen de diskdrives van Maxtor en de SCSI-producten van Adaptec," verklaart John Joseph, vice president Marketing van Maxtor's Server Products Group. "We zijn trots op die langdurige samenwerking en zien die als bewijs van ons streven om onze klanten de opslagoplossingen te leveren die ze nodig hebben om slagvaardig te opereren."

"De naadloos samenwerkende Ultra320 SCSI- en RAID-producten en de brede technische support van Adaptec en Maxtor vormen een krachtige stimulans voor de acceptatie van deze nieuwe-generatie oplossingen," stelt Ahmet Houssein, vice president en general manager van Adaptec's Storage Solutions Group. "Bij resellers hebben Adaptec en Maxtor naam gemaakt als leveranciers van betrouwbare producten die grote datavolumes op efficiënte wijze overdragen, beheren en beschermen, en die bijdragen aan lagere exploitatiekosten voor de eindgebruiker."

De Atlas 10K III Ultra320 drives zijn bijzonder geschikt voor applicaties die hoge datadoorvoer vereisen, zoals streaming audio en video, videobewerking, datawarehousing, webservers en RAID-arrays. De drive draait op 10.000 RPM, kent een zoektijd van slechts 4,5 ms (milliseconde), heeft een 8 MB cachebuffer en levert een constante piekdoorvoer van 55 MB per seconde. Het is ook de enige drive die is uitgerust met MaxAdapt?, Maxtor's unieke implementatie van AAF-technologie (Adaptive Active Filtration) waarbij de drive zich automatisch aanpast aan veranderende systeemcondities teneinde de optimale balans te vinden tussen signaal-betrouwbaarheid en systeemperformance. Alle Atlas 10K III SCSI harddisks zijn leverbaar in versies met capaciteiten van 18, 36 en 73 GB.

De Ultra320 SCSI RAID-controllers van Adaptec onderscheiden zich door data overdrachtsnelheden tot 320 MB/sec per kanaal. Deze verbeterde performance is vooral van belang bij opslagsystemen die grote datavolumes moeten overdragen of waarbij meer drives op één kanaal zijn aangesloten. De controller is uitgerust met Adaptec's unieke geavanceerde RAID-functie voor optimalisering van het schijfgebruik. Hiermee kunnen gebruikers de volledige capaciteit benutten van alle disks die op de Adaptec RAID-controllers zijn aangesloten, ongeacht de grootte.

Over Adaptec
Adaptec levert zeer beschikbare toegangsoplossingen voor opslagsystemen die vitale gegevens en digitale content moeten overdragen, beheren en beschermen. De opslagoplossingen van Adaptec worden toegepast in high-performance netwerken, servers, workstations en desktops van vooraanstaande fabrikanten en worden via OEM's en distributiekanalen geleverd aan serviceproviders, bedrijven van elke omvang en aan consumenten. Adaptec is als beursgenoteerde onderneming opgenomen in de S&P SmallCap 600 Index. Kijk voor meer informatie op www.adaptec.com.

Over Maxtor
Maxtor Corporation is één van 's werelds meest vooraanstaande leveranciers van oplossingen voor informatie-opslag. Het bedrijf voert een uitgebreid assortiment opslagproducten voor desktopcomputers, netwerksystemen, Intel-servers en consumenten-elektronica. Maxtor heeft een degelijke reputatie als marktleider opgebouwd door haar afnemers sinds jaar en dag hoogwaardige producten en ondersteuning te bieden. Meer informatie over Maxtor en haar producten is te vinden op www.maxtor.com. Het aandeel Maxtor staat genoteerd aan de New York Stock Exchange als MXO.



Ingezonden persbericht