Ingezonden persbericht


WACOM biedt vele extra's met nieuwe Home Photo Studio Collection 2

WACOM Europe breidt Graphire2 Set uit met software-updates en speciaal fotopapier

Krefeld (Duitsland), 4 november 2002 ? Met haar nieuwe Home Photo Studio Collection 2 biedt WACOM Europe GmbH, de toonaangevende fabrikant van grafische tabletten, hobbyisten en amateur-fotografen een perfect uitgebalanceerd hard- en softwarepakket voor het bewerken van digitale foto's en ingescand beeldmateriaal. De aantrekkelijk geprijsde totaaloplossing bevat nu de Graphire2 Pen & Muis Set en de nieuwste versies van de drie grafische softwaretoepassingen Adobe® Photoshop® Elements 2.0, penPalette LE van nik multimedia, procreate? Painter Classic en daarnaast ook Tetenal spectra jet?-fotopapier. Hobbyisten en amateur-fotografen kunnen met de gebundelde software hun foto's en beeldmateriaal makkelijk retoucheren en het resultaat hiervan uitprinten op kwalitatief hoogwaardig papier.

Complete set voor iedereen
De nieuwe beeldbewerkingset is gebaseerd op WACOM's Graphire2 Pen & Muis Set. Deze bestaat uit een:

- grafisch tablet;

- drukgevoelige pen voor absolute controle en uiterste nauwkeurigheid tijdens het werken;

- muis zonder bal, voorzien van een scrollwiel voor nauwkeurige navigatie. De twee invoerapparaten zijn gebaseerd op WACOM's unieke, gepatenteerde technologie en zijn draad- en batterijloos. Hun signalen worden direct gelokaliseerd op het oppervlak van het tablet en worden vervolgens doorgegeven aan de pc.

Met de Graphire2 Set worden softwareprogramma's meegeleverd die speciaal zijn ontwikkeld voor de bewerking van digitale beelden. Dat zijn onder meer:

- de bekroonde digital imaging-software Adobe Photoshop Elements 2.0 voor het retoucheren van foto's;

- de fotografische set filters penPalette LE van nik multimedia voor het aanbrengen van creatieve filtereffecten;

- het intuïtieve en makkelijk te gebruiken schilder- en tekenprogramma procreate Painter Classic, voor het gebruik van paintbrushes, penstreken en kleuren met verschillende texturen.

Dit pakket maakt van iedereen een creatieveling. Gebruikers kunnen in een mum van tijd hun eigen composities maken of hun foto's retoucheren.

De Home Photo Studio Collection 2 is vanaf half november 2002 verkrijgbaar voor de adviesprijs van ¤ 153,50 (inclusief BTW) via: Nederland : Esselte, telefoon 00 31 (0) 348 41 50 84 België : SDB, telefoon 00 32 (0) 15 459 000
Tech Data, telefoon 00 32 (0) 2 583 11

Systeemvereisten
De Graphire2 heeft een USB-interface en draait onder Windows 98/ME/2000 en Windows XP of Macintosh 8.6 en hoger, Mac OS X en hoger.


- einde persbericht -

Bijlagen: persbericht in Word + afbeelding Graphire2 Home Photo Studio Collection 2

(See attached file: Graphire2 HPSC 2_ned.doc)(See attached file: G2_hpsc2.jpg)

Kijk voor meer informatie over WACOM Europe's producten en diensten op www.wacom.com

Over WACOM
WACOM is een toonaangevend bedrijf op het gebied van ontwikkeling, productie en levering van grafische tabletten. In 1988 opende de onderneming haar eerste Europese vestiging in Duitsland. WACOM is bekend geworden met de ontwikkeling van de eerste grafische tabletten met hoge resolutie en een draadloze drukgevoelige pen.

WACOM stimuleert het gebruik van de pen al jaren, aangezien deze aanmerkelijke voordelen biedt tijdens het werken met computers. Het eerste product op basis van het penconcept (Lombard) en het eerste penbesturingssysteem (PenPoint) werden ontwikkeld door GO met behulp van WACOM hardware. Sindsdien heeft WACOM OEM-producten geleverd aan talloze producenten. Sinds de uitvinding, ruim vijftien jaar geleden, is de toonaangevende pentechnologie van WACOM gebruikt in meer dan twee miljoen grafische tabletten, LCD-tabletten en pencomputers.

WACOM brengt vier productlijnen op de markt. Het Intuos2 grafisch tabletsysteem is bedoeld voor de professionele gebruiker (dtp'er, video-professional, 2D/3D-ontwerper en CAD/CAE-gebruiker). De Cintiq 15X en Cintiq 18SX, het Interactive Pen Display, bestaat uit een LCD-kleurenscherm met een geïntegreerd grafisch tablet voor directe peninvoer op het scherm. Voor de consumentenmarkt biedt WACOM met de voordelige Volito een ideale inputset voor algemeen computergebruik. De Graphire2 Pen & Muis Set, eveneens voor de consumentenmarkt, is het tablet voor alle grafische toepassingen.

Perscontact:
Sabine Mende
WACOM Europe GmbH
Public Relations Manager
Telefoon +49 (2151) 3614-304
Fax +49 (2151) 3614-333
E-mail smende@wacom-europe.com

Marlous Löffelman
Jeronimus|Wolf BV
Adviseur Public Relations
Telefoon (0344) 677 300
Fax (0344) 677 399
E-mail marlous@jeronimus-wolf.nl