Ingezonden persbericht


Reuters voegt mobiele component toe aan 3000 xtra

Amsterdam, 4 november 2002 - Reuters, de internationale leverancier van informatie, nieuws en technologie, introduceert 3000 Xtra Companion voor mobiele en remote toegang tot nieuws, prijzen en overzichten. Met de ontwikkeling van 3000 Xtra Companion komt Reuters tegemoet aan de behoeften van financiële professionals die ook toegang tot informatie willen als ze niet op kantoor zijn. Het nieuwe product wordt uitsluitend geleverd aan klanten die gebruikmaken van 3000 Xtra.

Gebruikers van 3000 Xtra hebben nu eenvoudig en makkelijk toegang tot nieuws, indexen en prijzen via een standaardinternet-browser of Personal Digital Assistent (PDA). Met deze nieuwe dienst kunnen aandelenkoersen en andere kerngegevens die zijn opgeslagen op de 3000 Xtra-desktop, geïmporteerd worden naar Reuters 3000 Xtra Companion. Dit is mogelijk via eenvoudige 'drag and drop'-opties. Hierdoor zijn cruciale gegevens ook buiten kantoor beschikbaar op een pc of PDA.

Reuters 3000 Xtra Companion is exclusief beschikbaar voor 3000 Xtra-klanten, zonder extra kosten. Deze oplossing is binnen enkele minuten inzetbaar door de eenvoudige installatieprocedure.

Paul Hansford, Head of Reuters Premium Desktop: "Vanwege het belang van Reuters 3000 Xtra binnen ons portfolio blijven we continu op zoek naar vernieuwingen. Op die manier willen we deze desktop onmisbaar maken voor de ondersteuning van de activiteiten van onze klanten. Met 3000 Xtra Companion hebben gebruikers die niet achter hun bureau zitten, toch toegang tot alle informatie. Onze klanten hebben nu overal en altijd professionele toegang tot marktgegevens."

Reuters
Reuters (www.about.reuters.com) is leverancier van financiële informatie, nieuws en technologie aan financiële instellingen, media, bedrijven en particulieren. De kracht van Reuters ligt in de combinatie van content, technologie en connectiviteit. Reuters heeft haar toonaangevende positie weten te vestigen door voortdurende technologische innovatie en door haar reputatie vanwege snelheid, accuratesse, integriteit en onafhankelijkheid. Reuters heeft ruim 18.000 werknemers in 97 landen, waartoe een nieuwsstaf van 2.500 werknemers in 230 bureaus behoort, die 150 landen bedient. Reuters is hiermee de grootste multimedia-nieuwsorganisatie in de wereld. In 2001 behaalde het bedrijf een omzet van 3,9 miljard Britse pond.

###

Illustraties van Reuters 3000 Xtra Companion zijn op te vragen via: Lammers van Toorenburg PR, Evelien van Dongen: 030-6565070 of evelien@lvtpr.nl