Politie Midden- en West Brabant

Persbericht Districtsrecherche Boz

Maandag 4 november 2002

DISTRICTSRECHERCHE
Politie treft gestolen kopieërapparatuur aan In de periode van 5-8 juli 2002 werd een vrachtwagen gestolen die geparkeerd stond aan de Jan Vermeerlaan in Roosendaal. De vrachtwagen was geladen met foto-kopieërapparatuur. De handelswaarde van de ontvreemde lading bedroeg 600.000 Euro. De lege vrachtauto werd enkele dagen na de diefstal, aangetroffen in Meerkerk.
Op 24 oktober 2002 werd door de districtsrecherche Bergen op Zoom in samenwerking met de politie uit de Regio Utrecht, een inval gedaan in een loods op een bedrijfsverzamelterrein in Nieuwegein. Hierbij werd 95 procent van de ontvreemde lading aangetroffen en in beslag genomen. De 62-jarige huurder van de loods, een inwoner van Nieuwegein, werd als verdachte van de diefstal/heling van de vrachtwagen met inhoud aangehouden. Hij werd op 1 november 2002 door de rechter-commissaris in Breda in bewaring gesteld.

Aanhouding na beroving portemonnee Zondagnacht is een 32-jarige inwoner van Etten Leur door de politie aangehouden, nadat hij kort daarvoor een bewoner uit de Pr. Beatrixlaan in Bergen op zoom had beroofd van zijn portemonee. De beroving vond plaats in de woning van het slachtoffer. Het motief hierbij ligt in een onenigheid omtrent verdovende middelen. Het slachtoffer werd door de verdachte tot 2 maal toe met een mes gestoken, waarbij hij gewond raakte aan zijn hand. De verdachte is inmiddels inverzekering gesteld en wordt in de loop van deze week voorgeleid aan de rechter-commissaris in Breda.